Palvelukseen tarvitaan 24/7/365 päivystävä kriisiviestinnän ammattilainen

,

Nykyään ei voi enää missään keskustelussa olla häviämättä. Sanoin juuri eilen asiakkaalle, että joskus oli sellaisia kuin kriisiviestinnän osaajia, jotka kriisin sattuessa osasivat pujotella ja oikoa vääryydet. Nyt niitä tarvitaan jokaisen keskustelun aikana ja jälkeen. Jokaisen meidän pitäisi olla kriisiviestinnän ammattilainen pärjätäkseen.

Osa asiakkaistamme haluaa voimakkaammin SoMeen, varsinkin nyt juuri LinkedIniin. Osa taas on jo lähtenyt sieltä ja perustaa omaa mediaansa (sivut, johon liitetty blogi, videot ja/ tai podcastit).

Joka tapauksessa – olen koittanut muistuttaa, että tiliä hoitamaan tarvitaan nykyään huippuluokan viestijä, jottei yritys sorru mihinkään peruuttamattomaan. Ja siihen on nyt ylihelppoa sortua, koska herkkänahkaisuus tuntuu olevan kovin suosittu harrastus. (Tuosta lauseesta jo minut poltetaan netissä.)

Kuka sitten pystyy toimimaan yrityksen ja sen asiakkaiden sekä muiden kommentoijien moderaattorina? Olen huomannut, että yrityksen johtoryhmän sisällä jo voi olla viidessa ihmisessä kahdeksaa eri perusarvoa 🙂

Yle Areenassa Topi -realitysarjassa mies avasi Tinderiin tiliä. Homma seisahtui siihen kun sukupuoli -kohdassa oli lähes sata vaihtoehtoa (!!!?!). Nyt keskustelut vellovat eri termien väärinymmärryksissä ja oikeinymmärryksissä sekä jotain siitä välistä.

Tämä on sellainen hetki, jolloin aiempi sukupolvi päätti olla enää opiskelematta enempää tietotekniikkaa. Itselle sama raja tulee lujaa vastaan nyt termien ja määritysten suhteen. Koitan toki yrittää ymmärtää.

Stephen Fry riensi taas apuun

Stephen Fry, yksi maailman fiksuimpia immeisiä, osaa asiat ja osaa selittää ne niin että minäkin ymmärrän paremmin (kiitos Rani linkistä!).

Tavat muuttuvat valtavasti vuosikymmenissä ja muutokset hierovat aina ihmisiä vastakarvaan. Stephenillä on ystäviä, jotka myös ovat väsyneet määrittelyihin, mutta hän haluaa olla nuorten opetettavana ja oppia lisää. Hienosti päätetty. Lisäksi hän haluaa meidän vaan kuuntelevan toisiamme enemmän. Niin totta. Yksi hienoimmista keskusteluista pitkään aikaan.

Valitettavasti hän ei osaa suomenkieltä, vaan selittää henkilökielellään 😉 Ja bonuksena opit, jos olet solmiohenkilö, upean puoli-Windsor -solmun.