250 000 ihmistä, joilla ei ole puoluetta

,

Kohta se teatterinäytös taas alkaa, eduskuntavaalit 2023. Ehdokkaat väittävät välittävänsä ja me annamme äänemme ns. demokratialle. Systeemiä olisi jo kauan sitten pitänyt uudistaa tehokkaammaksi, mutta se on toinen juttu se.

Olen ollut mikroyrittäjä 17 vuotta. Meitä on n. 250 000 Suomessa. Lähes sama määrä kuin Suomessa on suomenruotsalaisia. Meillä vaan ei ole edustajia. Ketään ei ole kiinnostunut siitä miten me arjessa pärjäämme. Olemme valtion kassan credit-rivillä, emme muualla.

“Julkista keskustelua ja ymmärrystä yrittäjyydestä hallitsee edelleen voimakkaan happamasti ikivanha vastakkainasettelu työnantajapuolen sekä ammattiyhdistysliikkeen välillä. Tämä on mennyttä maailmaa: 93% suomalaisista yrityksistä on nykyään yksin- ja mikroyrittäjiä, joista huomattava osa ansaitsee myös vähemmän kuin palkansaajat, samasta työstä. Silti mielikuvamme ovat edelleen kuin jostain teollistumisen alkuajoilta, ”riistäjä-yrittäjät” ja ”hyväksikäytetyt palkansaajat”.

Järkyttävä “Yel-uudistus” on välinpitämättömyyden paras esimerkki. Kun päättäjillä ei ole tietoa eikä ymmärrystä siitä ihmisryhmästä, johon uudistuksia toteutetaan, jälki on hurjaa. Tuhannet yritykset tulevat taas kuolemaan päättäjien tyhmyyden takia. Täältä näet tarkemmin missä vika ja miten sen voi korjata.

Missä on MYKP, Mikroyrittäjien kansanpuolue?

Onneksi nyt perustettiin MyRy ry. (Mikro- ja yksinyrittäjät ry), joka ajaa asiaamme.

Se on hyvä alku, mutta se ei riitä.

Tarvitsemme oman puolueen, joka ei aja mitään muuta kuin mikroyrittäjiin liittyviä asioita, kuten mm. parempaa sosiaaliturvaa.

Kertoo paljon nykypuolueiden tyhmyydestä ja kaavoihin kangistumisesta, ettei huima 250 000 äänimäärä kiinnosta ketään. Kokoomus on suuryritysten juoksupoika, Vasemmisto ja SDP vihaavat kaikkia yrittäjiä, Vihreät, Persut ja Keskusta eivät vaan ymmärrä eivätkä välitä meistä – eri syistä.

Enkä edes mieti käynnissä olevaa kevytyrittäjätulvaa. Sieltä tulee satoja tuhansia pakotettuja joukkoon lisää.

Olisiko MyRyn sisällä intoa ponnistaa puolue? Sillä sitä me tarvitsemme, niin kauan kuin tämä demokratiamallimme jatkuu.