Uusittu multipenkkipohja valmis ja hirsikengitykset tehtynä

,

Toinen puoli torpasta on ollut ”maakuoppana” nyt kohta 9 kuukautta, koska ”talvella oli hyvä aika tehdä remppaa”. Totuus oli taas toinen, sillä homman piti olla valmis toukokuun alussa, mutta nyt näyttää kesäkuun 15. oikeammalta.

Viisi alinta hirttä vaihdettiin ensin kahdelta seinustalta. Niistä kuvia on nähtävissä aiemmin kirjoittamastani jutusta.

Nyt hieman helpottaa, kun pääsee taas pienen pintaremonttivaiheen kimppuun. Restartin pojat tekivät multipenkkipohjarakenteen uudelleen kuntoon ja vanhat lankut laitettiin eilen kanneksi takaisin. Muutama multiaislauta jouduttiin reunoilta vaihtamaan uusiin lankkuihin (kuvissa näkyykin).

Viimeistely alkaa

Nyt otamme itse puoliksi syödyt, 100 vuotiaat helmipaneelit pois ja laitamme naapurista, Larjaman Sahalta tilaamamme uudet paneelit paikoilleen.

Mietimme vielä, josko lattiasta hioisi Betoluxin harmaat pois ja tekisikin tuvan lattiasta luonnollisen puun värisen? Makuusopessa, umpikuistilla ja salin puolella harmaat Betoluxit ovat lattian väri.

Sen jälkeen sisustamme huolellisemmin koko torpan. Nyt kun olemme siellä viitisen vuotta asuneet, olemme huomanneet puutteet ja toiveet. Nyt on aika tehdä kaikki oikein. Sen jälkeen vain asutaan, naatitaan ja tehdään pihapuuhia. Torpan korjaus saa osaltamme tämän vuoden jälkeen jäädä vähäksi aikaa. Laitamme toki sitten lopullisesta versiosta kuvat esille. Silloin tiedämme varmaan myös sen kauheimman, eli mitä kaikki sitten lopulta maksoikaan?

Kivaa kesää kaikille nykytorppareille 🙂