Heräsin tajuamaan oman höhläisyyteni tuossa viime viikolla. Lienikö joku kevätpörrinkäinen saanut Apurin sedän hinnoittelussaan ylihöveliksi, tai sitten vaan alkaa heittää jo yläkerrasta?

Meillä on kasautunut töitä juuri nyt, kun pitäisi löytyä aikaa myös torpan kunnostustöihin. Kävi nimittäin sillä tavalla klassiset, että asiakkaat eivät toimittanetkaan sisältöä ajoissa ja nyt sitten ollaan työsumassa useamman projektin kanssa päällekäin.

Lisäksi tuossa keväämmällä vastailin muutamalle asiakkaalle ihan käsittämättömiä tarjouksia aurinkopäissäni.

Kohtuukokoiset työt odottavat nyt sitten ihan pilkkahintaan, mutta omapahan on taakkani. Mm. Iniön kunnalle lupasin aivansikaedukkaan verkkosivuston, koska ovat ”tuossa ihan meidän Taivassalon torpan naapurissa”. Mitähän minä oikein mietin? Samoin omaishoitajajärjestölle tuli tarjottua jotainihankäsittämätöntä, koska arvostamme heidän työtään suunnattomasti (tosin tämä ei ole edes vielä ratkennut, eli voipi olla, että joku muu saakin työn). Molempien noista pitäisi olla 2-3 kertaa sen hintaiset, millä projektin nyt lupasin. No, onnea heille.

Muutenkin olen huomannut, että onnellinen hetki on otollinen asiakkaille. Jos työtä on niukalti ja huolet hönkivät jo niskaa, jokaiseen tarjoukseen pinnistää kaiken tarmonsa. Kun tilanne on hyvä, hövelisetyys voittaa.

Hinnoittelusta

Muutamia Turussa toimivia mainostoimistoja kyrsii välillä se, että Apuri tarjoaa edukkaasti työnsä.

Yli 20 vuoden kokemuksella pitäisi pyytää varmaan 3-5 kertaa niin paljon kuin pyydän. Ymmärrän pointin ja pelon hintapolkemisesta.

Toisaalta käytän hyödykseni sen, että meillä on aivan minimaaliset kulut verrattuna suurempiin toimistoihin. Lisäksi saamme tehdä työmme missä vain haluamme, joten tarjoan noiden syiden takia kiitollisena työtämme edukkaammin ulos.

Asiakkaamme voittavat, kun antavat meidän nauttia työnteostamme kauniissa miljöössä. Minusta se on vaan reilua.

 

 

 

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.