Asiakkaat ja iso osa tutuistakaan eivät oikeasti tiedä, mitä on virtuaaliyrittäjyys. Siitä käytetään jo yleisesti myös digitaalinen nomadi -nimitystä.

Kun olen ulkomailla, niin kaikki olettavat minun olevan ”lomalla”. Ja kun matkustelemme usein, tulee kuva, että ”sehän on koko ajan lomalla”.

Virtuaaliyrittäjyys oli yksi päätavoitteistani 10 vuotta sitten. Aloitimme tekemään määrätietoisesti työtä sen eteen, että jonakin päivänä se olisi mahdollista. Nyt olen jo viitisen vuotta työni niin tehnyt.

Virtuaaliyrittäjyys

Virtuaaliyrittäjyys on sitä, että voi tehdä työtään kaikkialla, jossa on käytössä nettiyhteys

Eli kun olen ulkomailla, teen työni siellä aivan samoin kuin kotona ja toimistossa. Se kun on nykyaikaa tietotyöläiselle ja vapaalle yrittäjälle.

Työ on työtä (kulmat kurtussa), vaikka ulkona olisi 36C lämmintä, kuten tässä kuvassa.

Työ on työtä (kulmat kurtussa), vaikka ulkona olisi 36C lämmintä, kuten tässä kuvassa.

Se, ettei moista voi tehdä palkollisena, on yrityskulttuuriongelma. Otapa asia puheeksi työnantajasi kanssa, sillä yhä useampi yritys sallii vapaamman työnteon.

Virtuaaliyritys

Sama syy koskee virtuaaliyritystä, jollainen Viidakkorumpu on. Meillä on mahdollisten asiakastapaamisten takia, joita ei pidetä asiakkaalla, toimisto (Vuorikatu 8B 1, Turku), mutta ei me siellä olla kuin sosiaalisen vajeen, eli keskusteluvajeen takia 😉

Kun saa tehdä työtään vapaasti missä vain, asiakkaat saavat parempia ideoita ja tuloksia, itse nauttii elämästä moninkertaisesti, ja parisuhdekin kestää kauemmin.

Virtuaalityö on harvoja aitoja win-win-win -asioita maailmassa.