Taas: Mikään ei ole niin tärkeää kuin oma ja läheisten terveys

Kirjoittelen tätä lähes autiossa Cafe Wäinössä. On torstai 12.3. ja ihmiset ovat Koronaviruksen johdosta peloissaan jääneet kotiin. Itsekin raijasin äidilleni juuri kassillisen saippua- ja desinfiointiaineita. En kuitenkaan kirjoita vain viruksesta.

Kuten moni lukija tietää, minulta poistettiin pintapuolinen melanooma 9.9.2016. Se ei siis ollut levinnyt, vaan saatiin 1. leikkauksessa jo pois. Toinen, suurempi varoleikkauspala oli puhdas.

Jo lokakuussa 2019 löysin, kun haroin hiuksiani, jonkun ihme “ruven” takaraivosta läheltä niskaa – hiusten seasta. Ajattelin sen häipyvän, kuten moiset tekevät. Ei häipynyt. Lääkärille, joka määräsi antibioottista voidetta. Käytin kuukauden, auttoi, muttei “rupi” hävinnyt.

Sitten kävin, lähes viisi kuukautta ensilöydöstä, Turun Perhelääkäreillä, Hakalan Timon veitsen alla. Tikit poistetaan huomenna.

Pala lähetettiin Patologiselle tutkimuksiin ja odotamme vastusta, hyvää tai pahaa. Tuttu ja vittumainen hetki kaikille syöpäpotilaille – onko näytteeni puhdas vai ei?

Emme tietenkään nuku kunnolla. Katkonaista ja liian lyhyttä unta jo viikkoja. Totta kai tuollainen taas mietityttää. Onko minulla niin sysipaska tuuri, että taas joku yrittää tällaista digihippiä kaataa?

Mikä on tärkeää?

Taas tämä talousvetoinen, veitsenterällä kiikkuva maailma näyttää todella typerältä.

Valkoiset maailmaamme hallitsevat vanhat miehet luulevat tekevänsä tärkeääkin työtä, mutta yksikin virus ja päällemme kovalla vauhdilla jyräävät ilmastonmuutoskriisit hiljentävät nuo idiootit lopullisesti. Paljastuu mikä olikaan se tärkein asia kaiken kulutuspaskan alla? Läheiset ja keskinäinen lyhyehkö aikamme täällä. Rakkaus.

Kolme opittua elämänviisautta tämän melanoomamatkan varrelta:

  1. Katso aurinkolomalla ja kotimaan aurinkopäivinä UV-kerroin – joka päivä. Lämpötila on yksi hailee, mutta UV on se juttu. Suojaudu varjoon tai 50 kertoimen rasvoin ja vaattein, kun kerroin huitelee 3+ lukemissa. Saatika jos se “Kreikkalukemissa 6-10 tai Thaimaasellaisissa 10-15”. Lataa huippuhyvä UV-sovellus esim. Apple-puhelimeesi tästä.
  2. Älä välitä sitäkään vähää mitä muut sinusta ajattelevat. Tee ja elä itse itseäsi ohjaten.
  3. Iloitse jos olet terve, sillä kun et enää ole, sinua vituttaa ettet ymmärtänyt arvostaa terveyttäsi vielä kun sellainen olit.

EDIT Ma 16.3.2020:

Yksi elämän hienoimpia hetkiä on se, kun sairaanhoitaja soittaa ja kertoo patologisen näytteen oleva PUHDAS 🙏❤️🙏❤️❤️