Tullut tiirailtua tuo Ylen dokkari puuvillan matkasta kauppaa kohti.

Syitä miksi Patagonia.

Itse heräilin samaan muutamia vuosia sitten. Sitten noin vuosi sitten aloin hankkimaan kaikki yläosat lempimerkiltäni Patagonialta, jonka missio on ”pelastaa maapallo” :). Ne maksavat hieman enemmän, koska Patagonia maksaa aitoa palkkaa koko ketjulle, joka vaatteitaan valmistaa. Lisäksi yritys tekee hurjasti hyväntekeväisyyttä koko ajan.

“Build the best product, cause no unnecessary harm, use business to inspire and implement solutions to the environmental crisis”. That is Patagonia’s mission, this mission displays just how deeply they care about the environment.”

Nyt mulla on kasassa sellainen määrä, jolla pärjää kelissä kuin kelissä, ohuemmista t-paidoista, hamppupaitojen kautta paksuihin collegeihin ja sitten takeissa ohuista veden- ja tuulenpitävistä kerroskasattaviin talvirotseihin.

Käytä vähemmän (Reduce), Korjaa (Repair), Käytä uudelleen (Reuce), Kierrätä (Recycle)

Lahjoitan pikku hiljaa vanhoja vaatteitani pois ja en osta uutta enää. Vaikkei Patagonian Wornwear toimi Suomessa, meillä on täällä iso määrä mahtavia käsityöläisiä, jotka korjaavat kyllä vaatteesi kun tarvis tulee.

Iso suositus Turussa kahteen paikkaan: Torisuutarit ja Turun Ompelimo. Heillä olen korjannut nahkareppuni, kenkäni ja viimeksi pienentänyt Patagonian takinkin!

 

Patagonian nerokkuutta mainonnassa.

Mutta, on silti hyvä muistaa, että Patagonian nerokkaasti pukema anti-kulutus on myös silti kuluttamista. Oikeasti ekologinen käyttää vaatteensa riekaleiksi ja ostaa vasta sitten uuden, kestävän tuotteen. Mutta minä olenkin ammatiltani viestijä. Ei se rajoitu vain tietokoneeni näytölle 😉

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.