Somenäkyvyyden vähentäminen

Laskeskeltiin Pian kanssa, että kymmenen vuoden aikana on tullut tasaisin väliajoin vastaan harmittomia ja harmillisia trolleja sekä ihan aitoja sekopäitäkin. Olemme silti selvinneet vähällä verrattuna esim. tiedettä tai videopelejä pelaaviin naisiin.

Samaan päätöksen tuli suurella näkyvyydellä operoinut koomikko Ilkka Kivikin:

”En tarkoita sitä, ettenkö pitäisi näiden asioiden puolesta taistelemista merkityksellisenä. Pidän, mutta epäilen hyvin vahvasti, että tämä on siihen järkevä tapa.
Moni sanoo, että älä lopeta, tämä on tärkeää. Ja tietysti se on merkityksellistä, että ihmiset voivat samastua johonkuhun, joka murehtii samoja asioita kuin he ja purkaa pahaa oloa äkäisillä, hassuilla ja tunteellisilla teksteillä. Se tekee hyvää ja hyvän olon tuottaminen on työni koomikkona ja yhteiskunnan kipupisteiden sanoittaminen työni aktivistina.

Mutta en yksinkertaisesti jaksa enää.

Joka päivä menen sosiaaliseen mediaan, katson sieltä miten ihmiset riitelevät samoista typeristä asioista samoilla typerillä väitteillä – ja sitten hyppään mutapainiin sekaan ja luulen korjaavani asioita johonkin suuntaan. Ja silti sama hidastetun autokolarin katselu jatkuu seuraavana päivänä eikä twiittieni viiltävyys olekaan lopettanut planeettamme ja sen asukkaiden tuhoa.”

Meuhkaamiselle oli tarve, nyt sitä ei enää ole

Nyt alkaa meillekin riittää. Miinukset ovat plussia suuremmat, joten ajamme omaa näkymistämme somekanavissa alas.

Näkyminen teki toki tehtävänsä. Sain vuonna 2006 Viidakkorummun mainetta ylös omalla perstyölläni ja saman tein myöhemmin tälle Pikku Apurillemme. Mainoskulumme ovat olleet satasia vuodessa.

Nyt Apurinkin pääjuttu on toimia muutamien valittujen vuosisopimusasiakkaiden kanssa irtoprojektien sijaan, niin somemeuhkaamista ei enää tarvita.

Toki edelleen projektitöitäkin teemme, mutta niiden osuus liikevaihdostamme on enää 20%. Pari vuotta sitten se oli 100%.

Töistä kyllä kerromme edelleen, mutta yleisistä mielipiteistä tai omasta elostamme vähemmän. Menemme mielummin metsään, kuvainnollisesti ja aidosti.