Kansa eri veneissä

Taas käynnistyy Suomen suurimmat Jaakonmarkkinat, kun kunnallisvaalit pidetään kevään korvilla. Kokoomus tuli tapansa mukaan osuva mainostoimistoslogan edellä kisaan, ja nyt odotellaan muiden puolueiden riikinkukkopeitteitä.

Toivonsa menettäneet

Vaan samaan aikaan yhä useampi heittää pyyhkeen kehään, paitsi (suomalaisen) politiikan osalta, myös muun maailman tilan suhteen. Kokoomus on tietämättään enemmän kuin oikeassa: Politiikka(kin) on rikki.

En esim. ole enää pitkiin aikoihin uskonut omaan eläkkeeseeni. Siis siihen, että sellaista joskus saisi. Suomessa on nyt niin monet asiat vanhoillisuusjumissa: On vaan liikaa kolmikantaa ja vanhentuneita demokratiaprosesseja. Maailma kulkee kiihtyvään tahtiin kohti ojanpenkkaa hallintomenetelmien jäädessä viimeisen käyttöpäivämäärän taa.

Energiset supertsempparit

Löytyy meiltä myös iso joukko supertsemppaajia, jotka perustavat startuppeja Piilaaksoihin ja muualle. He heräävätkin joka aamu positiivisen itsesuggestion avulla. Tällaiset innovaattorit ja Super-Hessut vaan eivät edes ajattele valtiorajoja tai vanhaa maailmaa.

Heille maailma on yksi valloitettava markkina-alue muiden joukossa. Eivät he jää lämpenevän Etelä-Suomen räntäsateisiin veroja maksamaan, vaan liuttavat sormiaan tablettien kuumilla näytöillä, auringossa, missä aamun itämaiset kärkipotkuharjoitteetkin voi tehdä aidolla nurmikentällä. Heitä ajaa palo tehdä parempaa maailmaa. Mutta jos…

Maailma tuhoutuu ja ihminen siinä mukana?

Plantery boundaries

Uusimpien tutkimusten (Guardianin artikkeli ja HS:n vastaava) ja oikeiden näyttöjen mukaan olemme kulkemassa melko tuskaisaa tietä. Emme löydä poliittista tahtoa yli rahan vallan, siksi luonnonkatastrofit tulevat yleistymään. Artikkelissa sanotaankin:

“It’s clear the economic system is driving us towards an unsustainable future and people of my daughter’s generation will find it increasingly hard to survive,” Prof Will Steffen of the Australian National University said. “History has shown that civilisations have risen, stuck to their core values and then collapsed because they didn’t change. That’s where we are today.”

Lähdetään pois täältä!

Terästehdas savusumun keskellä Anshanissa, Liaoningin maakunnassa viime kesäkuussa.

Terästehdas savusumun keskellä Anshanissa, Liaoningin maakunnassa viime kesäkuussa.

On lisääntyvä joukko, joiden päivittäinen työ on miettiä, miten ihmisiä saataisiin asteroideille tai muualle maapallolta. Iso osa heistä on tiedemiehiä, ei enää sci-fi -kirjailijoita. Miten he ovat tulleet tulokseen, että maapallon hylkäys on se ainoa johtopäätös? Luultavasti samoin faktoin, mitä edellä mainituissa jutuissakin esitetään.

Mitä itse mietin?

Joten olo on hyvin epätodellinen: Uskon tieteen todistustaakkaan. Se osoittaa kiistattomasti, että olemme tehneet täällä vuosikymmeniä vääriä päätöksiä rahan vallan alla.

Minulle kunnallisvaalit ovatkin puistokaruselli, jossa ei ole enää viihdyttävääkään keikkua. Jos maapallon tila on se mikä se on, meidän kaikki tarmo pitäisi suunnata johonkin paljon suurempaan, kuin 5+ miljoonaisen kansan palvelemiseen jollakin osuvalla sloganilla.

Pikku Apuri

EDIT: Ja jollet usko minua, niin luepa tästä, ketkä päättävät maailmassa hetken kuluttua asioista.

EDIT2: Voit myös katsoa mielenkiintoisen luennon niukkuudesta.