Olin tehnyt töitä ihan hulluna viimeiset kuukaudet ja kävin ylikierroksilla, en oikein nukkunutkaan. Oli päästävä koneista kauas ja luontoon. Valitsimme Thaimaan sijaan Tahkovuoren, jonne Turusta ajoi omalla autolla sellaiset seitsemän tuntia taukoineen (520 km:a).

Varasimme kolmen kilometrin päästä keskustan häsästä oman pikkuisen (30m2) mökin, Syvärijärven rannalta. Rinnepellon mökkikylä on n. 10 mökin alue, ja me saimme siellä olla melkein yksin koko viikon. Alussa kun tulimme -30C pakkasessa, vieressä oli muutama venäläisperhe, (joita Tahkolla olikin puolet koko vierailevasta sakista). Mökissä oli kaikki tarvittavat varusteet ja aivan huippuna – ilmaiset sauna- ja takkapuut!

Jätin työasiat töihin. Emme myöskään tehneet mitään aikataulutuksia siitä, mitä teemme Tahkolla. Päätimme antaa itsellemme kerrankin rauhan. Ja juuri siksi loma oli todella hyvä.

Hiihdimme ja patikoimme aivan henkeäsalpaavassa luonnossa, lämmitimme joka ilta mökin pienen (ja hyvän!) puusaunan. Luimme kirjaa takkatulen rätinässä ja joimme viiniä kuun valossa.

Olimme itse tehneet ruokaakin koko reissuksi, mutta viimeisenä päivänä kävimme Hotelli Tahkovuoren maittavalla aamiaisella ja patikoinnin perään lilluimme pari tuntia kylpylän vesissä.

Suosittelen todella kaikille, jotka haluavat ”irti arjesta”. Minä, huono nukkuja, nukuin 10 tuntisia yöunia keskeytyksettä. Parasta oli oman mökin rauha ja täydellinen luonto ympärillä. Laskettelurinteessä tunnelma on kuin Mannerheimintiellä Helsingissä – kaikki kulkevat liian lujaa ja ihmisiä on liikaa.

Kiitos Rinnepellon pitäjille ja koko Tahkon alueen yrittäjille. Teillä on hieno koti.

1 reply
  1. Kaija Hukka
    Kaija Hukka says:

    Todella viisas (siis ei vain esim. fiksu!) valinta. Onnittelut!! Varmasti paras mahdollinen valinta mennä pois arkiminästä.

    Vastaa

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.