Harvoin teemme ihmeitä, olemme enemmän korjaamo

, ,

Nyt olemme muutaman vuoden tehneet vuosisopimusasiakkaillemme jatkuvia töitä ja avaan tässä vähän mitä ne ovat ja mitä eivät ole.

Jokaisen asiakkaan, jonka kanssa olemme aloittaneet vuosittaisen yhteistyön, lähtötilanne on ollut melko katastrofaalinen, tai ainakin peruskorjattava. Siksi ensimmäinen tehtävämme onkin aina laittaa ”kotipesä kuntoon”.

Se tarkoittaa graafisen ilmeen uusimista tai ainakin uudistamista. Sen jälkeen tehdään WordPress-verkkosivut ja siitä sitten kaikki mahdollinen muu materiaali kirjekuoripohjista työvaatteiden kautta esitteisiin.

Kaikki eivät aina ymmärrä, että kun yleisimmät diilimme ovat edullisia, vain 10-20 työtuntia/kk, niin tuollainen kotipesä kuntoon -uudistus vie kauan aikaa, vaikka osa siitä sovittaisiinkin alun könttisummana.

Toki siinä sivulla jo käynnistellään myös perusmarkkinointia verkossa (Google, SoMe), mutta mitään ihmeellistä jättipottia on turha odotella, jos perusasiatkin ovat vielä hakusessa.

Tovi sitten yksi sopimus katkesi, koska meillä oli yrityksen päällikön kanssa eri käsitys siitä mitä ollaan tekemässä ja mihin olemme menossa. Apurilta odotettiin jo jättipottia, eli ”tonnilla piti jo saada kymmensien tonnien kampanjavoittoja”. Heillä oli kiire kasvattaa firmaa, kun me vasta laitoimme viimeisiä perusasioita ojoon, jotta ko. yrityksen edes tunnistaa jokaisessa mediassa. Lisäksi yrityksen prosessit eivät olleet läheskään valmiina. Kotipesä ei ollut vielä kunnossa.

Tällöin on hyvä molempien vaihtaa maisemaa, koska työnteko ei ole enää kivaa. Ja kun se ei ole kivaa, syö se työn laatua. Juuri siksi emme otakaan kuin tietyn määrän vuosisopimuksia. Laatu pysyy, koska jokaiseen työhön pitää keskittyä.

Joku saattaa luulla, että koska teemme Pian kanssa nopeasti töitä, että kaikki mahdolliset ratkaisut vaan odottavat tuossa olkapäällä ja siitä sitten otetaan ratkaisu käyttöön. Usein hyvä ratkaisu vaatii kyllä erikoishyvän suunnittelun.

Toki monesti yli 20 vuotisen kokemuksen kautta muistaakin jollekin toiselle tehdyn vastaavan ratkaisun ja sen saa sitten suht nopsaan toimintaan, mutta kyllä se yleensä vaatii a) torpalla pitkän mietintäillan tai b) päivän kestävän metsävaelluksen, ennen kuin edes keino on mielessä. Sitten se pitää suunnitella paperilla valmiiksi ja vasta sitten tehdään ”oikeita töitä”.

Vuosisopimukset täynnä

Meille on tullut nyt puolen vuoden aikana muutamia uusia vuosisopimusasiakkaita, joiden kanssa on selkeä yhteinen suunta ja ymmärrys. Silloin työstä saa kiksejä ja haluaa antaa asiakkaalleen kaiken osaamisen.

Teemme kuitenkin irtoprojekteja tasaisesti. Niitä saa meiltä usein jopa kiireaikataululla (huomiseksi).