Kun nyt puhutaan ”kuntouttavasta työtoiminnasta”, jolla siis ruoskataan työttömiä orjiksi vääriin paikkoihin, pitäisi kääntää ajatusta myös siihen isompaan ongelmaan.

Useammat ovat oravanpyörän orjia: Tekevät pääosin epämieluista työtä puolet ajastaan, jotta voivat maksaa ihan ok -tason asunnon 30 vuodessa – tai vaan sen vuokran. He ovat joskus iloisia, mutta valtaosan apaattis-masentuneita. Siitä kärsii parisuhde, perhe, kaverit ja muutkin kanssakulkijat.

Eikö perustulo + sellainen yrittäjyys, jossa ihminen saisi tehdä työkseen mitä haluaa, ratkaisisi kokonaisen kansantaudin probleeman?

Olisiko järkevää kytkeä perustulo yrittäjyyteen?

Meillä yrittäjillä kun tunnetusti ei ole lainkaan palkansaajien turvaverkkoja, ellemme todista kasalla papereita virkamiesarmaadalle, että kaikki on tuhottu, y-tunnuksista tulevaisuuteen.

Jos perustulo antaisi perusturvan, voisi monet, nyt epämieluista työtä tekevät, koittaa yrittämisen tietä. Saada elämälleen kestävän arvopohjan mieluisasta tekemisestä ja samalla keinon levittää masennuksen sijaan iloa lähimmäisilleen.

Ei kaikista siihen ole, mutta jos nyt ajatellaan vaikka 20%:lla heistä, jotka ovat tippumassa, tai pudonneet kokonaan oravanpyörästä? Silloinkin puhutaan sadoista tuhansista. Vaihtoehtona on maksaa sille kasvavalle joukolle työttömyyspäivärahaa ja lääkehoitoa. Säästettäisiinkö siis senttien sijaan välillä euroja?

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.