Kaupungissa muutto pienempään ja halvempaan asumiseen

,

Olemme Piuskin kanssa nyt muuttamassa pienempään ja halvempaan kaupunkikotiin. Tiputamme kulujamme edelleen pienemmiksi, sillä ihan kaikki elämisen kulut nousevat koko ajan hurjasti.

Näkymä parvekkeeltamme on Tintån takapihalle.

Näkymä parvekkeeltamme on Tintån takapihalle.

Taloa kiertää suojaava muuri.

Taloa kiertää suojaava muuri.

Remontoimme syksyn ja talven ajan 46m2 kaksiota Linnankadulta. Kaadoimme asunnosta pari väliseinää, jolla avarsimme pohjaa ja meillä on silti kaksi erillistä huonetta eikä yhtä suurta kuutiota, mikä nyt Laivurinkadulla on ollut.

Jo nyt näyttää siltä, että vaikka muutamme ihan ydinkeskustaan, asunto on rauhallisempi kuin entinen Telakkarannan portilla. Asunto tosiaan on sisäpihalla, muurien takana, joten keskustan melu ei kuulu. Telakkarantaan puolestaan on muuttanut viime vuosina tuhansia uusia ihmisiä, niin se kuuluu ja näkyy.

Kaikki hinnat nousevat koko ajan ja käteen jää vähemmän rahaa

Suurimmat syyt muuttoomme ovat peruskulujen jatkuva alaspäin viilaaminen, ja se, että asumme yli puoli vuotta Taivassalon torpalla.

Meillä tulee olemaan pienet eläkkeet, monistakin syistä, mutta tämä asunto maksaa meille kaikkinensa n. 70€/kk asua (vastike, sähköt, vesi, autopaikka). Säästämme 200€/kk lisää kun muutamme sinne. Sillä rahalla ostamme kaikki kaupparuoat kuukaudeksi (ulkolounaita säästö ei maksa). Ko. taloyhtiössä on paljon liikekiinteistöjä, joten siksi sen vastike on pieni. Lisäksi talossa itsessään on kaikki suuret remontit tehtynä.

Koska kaikki kulut nousevat hurjasti mutta palkat eivät, pitää varautua näin.

Vain välttämättömät tavarat muuttavat

Iso muutos tulee olemaan mammonasta luopuminen. Esim. vaatteistakin meinaamme ottaa uuteen asuntoon mukaan enää 30%-40% nykyisistä. Tavaraa myös samassa suhteessa. Eli kaikki ylimääräinen lahjoitetaan ja myydään pois. Astianpesukoneestakin luovuimme.

Tämä asunto rempattiin vain omiin tarpeisiin, ei muita varten. Torpalla kestitämme sitten isoja joukkoja, kun tilaa on.

Laivurinkadun loft vuokraukseen

Kesällä Laivurinkadun loftimme (n. 65m2) vapautuu joko vuokralle (osittain kalustettuna) hintaluokassa n. 850€/kk tai sitten myyntiin n. 250 000€ hintaan. Jos olet alustavasti kiinnostunut siitä, laitahan postia: jari@pikkuapuri.fi, niin laitan sinulle lisätietoa kun aika on.