Upeaa HC TPS

Olen parin vuoden välein kirjoittanut jääkiekko-TPS -aiheesta, sillä seuraa on tullut kannustettua ja seurattua vuodesta 1976. En oikein osaa olla kannustamattakaan.

Vähän harmittaakin, että osallistuin mollaus-sakkiin, kun joukkueen johto, kiistämättä, oli soutamaton kanootti (kirjoitus 1. vuodelta 2013 ja 2. vuodelta 2015). Ja juuri nyt on taas vaikeaa, koska tärkeitä pelaajia on iso liuta sairastuvalla, mutta sille kai on vaikea tehdä mitään?

Jatkoaikaakin luen, vaikka olen jo vuosia sitten saanut sieltä elinikäisen porttikiellon, enkä edes tiedä syytä? Edes kyselyihini ei vastata. Jonkun aliupseerin legoihin menin pissimään.

KIITOS JOUKKUEELLE

On nimittäin ollut upeaa katsoa miten Selinin valmennusjoukko ja etenkin Tomi Kallio kapteenina ovat saaneet entisen rupusakin ”koneeksi”, joka vara-junnuillakin kykenee raapimaan pisteitä paremmiltaan. Pelitapa on selkänahassa ja taistelu kymmenkertaista verrattuna vuosien 2011-2015 palkkaluistelijoihin.

Jollei vemppaosastolta tule play-offeihin apuja, voi tie kyllä päättyä ennemmin kuin sija 2. (!) sarjassa osoittaa. Täällä Turussa osataan tottua liian hyvään, nopeasti. Kansitakkivuodet Jursinoiveineen ovat vielä lähellä. Unohdetaan, ettei joukkueelle nytkään luvattu ylemmän keskisarjan sijoituksia parempaa. Nyt kun sija 2. on ollut pitkään hallussa, puhutaan mestaruustaistosta.

Omasta mielestänikin oli käsittämätöntä, ettei Atu Selinin sopimusta jatkettu JA siitä tiedotettiin jo marraskuussa. Hienosti joukkue senkin yli on vaan pelannut. Vähän väliä tuleekin mieleen, että johdon puolelta yritetään kampittaa tiimiä, vaikka sitten väkisin? Toivon niin, että HC TPS -pinssiä kantavat tietävät kuitenkin sisäisesti asiat paremmin kuin me tuhannet fanit?

Niittymäen pelaajapolitiikka on ollut viisaan rauhallista. Lisäksi osaavat junnut (Lindsten, Berger, Virta jne.) saavat näyttöpaikkoja. On sitten eri asia lunastaako niitä (Vähätalo, Karvonen, jne.). Kuten Tomppakin sanoi, vain joukkuetta auttavat ja TPS-sydämellä taistelevat otetaan sisään. Ei toki voi olla mainitsematta sitä, että pelataan kahdella aidolla sentterillä koko kausi. Kaikki huusivat lisää senttereitä, mutta saatiin huono pakki ja rikkinäinen laituri?

En tiedä mitä tuleva valmennus tuo tullessaan, mutta sellainen tutina on, ettei Kallio-Perrin-Tallinder -kolmikkoa korvaa millään, varsinkaan kaukalon ulkopuolella. Erityistackar, -thanks ja -morot jo nyt ko. herroille.

Jännittävä kevät tulossa – vai tuleeko lyhyt?