Mainostoimisto Turku | Hiljaisempi taantuma-aika palauttaa taas mieleen sen mikä on tärkeää

,
Pikku Apuri | Liikkuva mainostoimisto | Mainostoimisto Turku

Mainostoimisto Turku | Hiljaisempi taantuma-aika palauttaa taas mieleen sen mikä on tärkeää

Meillä on uusasiakaspuolella ollut tämä vuosi poikkeuksellisen hiljaista. Onneksi vuosisopimustyöt rullaavat, jotta saamme pienet palkkamme nostettua. Moni kertookin nyt kaiken kaupankäynnin loppuneen kuin seinään. Mitä tilalle?

Korona-aika Suomessa vielä kestettiin, mutta korkojen nousua, inflaatiota sekä Putin hulluutta ei.

Asiakkaat eivät myy tuotteitaan ja palveluitaan enää, niin lopettavat myös markkinoinnin. Niin ei saisi tehdä, mutta minkäs teet jos ei ole rahaa kassassa?

Vuosi 2023 on ollut poikkeuksellisen hiljainen työn osalta. Onneksi vielä pärjäämme ja oikeastaan burnout-potilaalle tämä on ollut iso apukin. Toki hiljaisuus kassassa aina aiheuttaa toisenlaista paniikkia: Jatkuvatko työt koskaan?

Käytämme työn sijaan kaiken ajan nyt nautintoihin: Liikumme luonnossa, kuntoilemme, luemme, syömme hyvin, katsomme hyviä tv-sarjoja ja lepuutamme aivoja. Lisäksi tietysti opiskelemme lisää omaa alaamme. Se on yrittäjälle jatkuvaa.

Eikö noin pitäisi muuten aina toimia? Sen sijaan teemme aivan liikaa työtä ja tappelemme netissä mitä ihmeellisimmistä asioista.

Esim. Kirjoitin viime viikolla Facen Turun Seudun Kebabryhmään, että Kuningas-kebabista saa gourmet -tasoista kanasalaattia lounashintaan. Ei kauaa kestänyt kun sieltä tuli muutama “janipetteri” tyrmäämään, että gourmet -sanaa ei sovi käyttää ja salaatti näyttää olevan vaan tomaatti-kurkkua. Lupasin etten koskaan enää kehu ketään ja jätän heidät tappelemaan keskenään.

Mikä sitten on tärkeää?

  1. Terveys on tärkeintä. Siksi lopetimme seitsemän vuotta sitten tupakoinninkin. Laskimme säästäneemme terveyden lisäksi 30 000€.
  2. Rakkaus on toiseksi tärkeintä. Rakkaus itseen, kumppaniin ja ystäviin.
  3. Aika on arvokkainta mitä meillä on. Kun sairastuu vakavasti sen vasta ymmärtää. Kun uhataan ottaa sinulta se aika pois.
  4. Raha on tärkeää. Jos taloudellisesti pärjää ja ei ole uhkia ilmassa, voi keskittyä kolmeen ensimmäiseen. Muuten ei. Kaikki tarmo menee päivittäiseen selviytymiseen. Siksi oikeanlainen perustulo on ainoa oikea perusturva tulevaisuudessa.
  5. Eläimet ilahduttavat aina. Uusin ihastuksemme kohde ovat linnut, joita seuraamme luonnossa enemmän ja enemmän. Nyt saimme Oriveden ystäviltä vinkin lintuja äänistään tunnistavasta sovelluksesta. Se on Jyväskylän yliopiston. Tekoälyä käyttävä Cornellin yliopiston vastaava löytyy tästä.

Ollaanko tässä nyt jo tiellä lintubongariksi? Mitä seuraavaksi? Karavaarani? Pallogrilli kuumenee sadan tonnin saksalaislotjakkeen edessä ja Pena Ilomantsista juo crocseissaan vieressäni seitsemättä oluttani.

Iloitkaa keväästä ja kaikesta tärkeästä. Kyllä tämä liiketoimintakin tästä taas piristyy. Yrittäjänä ei edes muuhun voi uskoa.