Liikkuva mainostoimisto | Mainostoimisto Turku | Pukkipalon reitti, Kuhankuono (Kurjenrahkan kansallispuisto)

Olemme pitkään kierrelleet kansallispuistoja ja muita retkeilykohteita. Eilen tutustuimme 1. kertaa ihan meidän läheltä löytyvään Pukkipalon vanhaan aarnimetsään Kuhankuonolla. Turun keskustasta sen lähtöpaikalle on 45km matka.

Ajoimme auton Kuhankuonon “pääpaikalle” Savojärven paikoitusalueelle (Savojärventie 103, Nousiainen), josta löytyy grillikota, wc:t ja lämpimään aikaan jopa kahvila. Pukkipalon reitti oli jo pitkään pitänyt kävellä, mutta vasta nyt taas sen muistimme. Sen erikoisuus on luonnontilainen aarnimetsä, jossa on satoja vuosia vanhoja puita.

Pukkipalon reitti on koko Kuhankuonon retkeilyreitistön suosituimpia osuuksia. Syykin on selvä – eräs Lounaisen Suomen hienoimpia vanhan metsän kohteita, Pukkipalon aarnialue sattuu tämän reitin varteen. Jos haluat nähdä metsän niin kuin se ihmisen käden koskematta kehittyy, sinun on paras tulla tänne. Pukkipalo lähialueineen on osa Kurjenrahkan kansallispuistoa, ja jää siten kirveenkoskemattomaksi ikikuusikoksi tulevaisuudessakin.

Ja kyllä se olikin upea. Garmin kertoi vajaasta 10km reitistä, johon meillä meni inan vajaat kolmisen tuntia kaikkine eläinten ihailuineen ja valokuvaamisineen. Tämä oli nautinto-, ei kilpakuntoilureissu.

Pikku Apuri | Liikkuva mainostoimisto | Mainostoimisto Turku

Ainoa miinus tulee taas keskiosasta loppuun puuttuvista merkinnöistä. Eksyimme reitiltä pariin kertaan tielle puuttellisten merkintöjen takia.

Miksi se on niin vaikeaa kulkea reittiä edes kerran kuukaudessa ja merkitä puuttuvat, ei muovinauhoin jotka katkeilevat, vaan maalatuin puuneliöin?

Pukinpalon aarnimetsä on todellakin kokemisen väärti, jos pidät metsistä.

Näimme reitillä – meistä 10m päässä – kurkiparin ja valkohäntäpeuran sekä joutsenia. Lähtiessä tien yli kirmasi vielä näätäkin.