Mainostoimisto Turku | Yrittämisen haasteet | Burnoutista huolimatta Pikku Apurille tulossa hyvä tulosvuosi

,
Mainostoimisto Turku | Yrittämisen haasteet | Burnoutista huolimatta Pikku Apurille tulossa hyvä tulosvuosi

Mainostoimisto Turku | Yrittämisen haasteet | Burnoutista huolimatta Pikku Apurille tulossa hyvä tulosvuosi. Olen koko vuoden ottanut – pakosta – rauhallisemmin työpuolella. Siitä huolimatta näyttää Apurille tulevan hyvä tulosvuosi.

Hyvästä tuloksesta pitää kiittää kaikkia mahtavia asiakkaitamme, varsinkin markkinoinnin vuosisopimus-sellaisia, jotka ovat taantumasta huolimatta meitä työllistäneet.

Ulkoistettu markkinointi- ja mainostoimisto

Toimimme pääosin ulkoistettuna markkinointitoimistona (ulkoistettu mainostoimisto). Teemme asiakkaalle heidän arjen markkinointituotantojaan. Monella saattaa olla jo valmis graafinen ohjeistokin, jota sitten noudatamme monikanavaisessa markkinoinnissa. Esitteitä, lehtimainoksia, somekampanjoita (joita koitan vähentää) ja sitten erillisenä uutena: SEO, eli hakukoneoptimointia.

Burnout kuulumisia

Kuten moni blogiamme lukeva tietääkin, hyvä työpohja ei ole tullut sattumalta. Töitä on tehty liikaa. 20 viimeiseen työvuoteen on itselle osunut 4-5 burnoutia, joista muutama ihan viime vuosiin. Uupuminen on siis ollut jatkuvaa ja kiihtyvää.

Alkuvuodesta hakeuduin ammattiapuun ja se onkin, työn keventämisen ohella, ollut ratkaisevaa. Turun Palmikon psykologin kanssa olemme puineet läpi työtapojani ja diagnoosi on aika selvä:

Vaadin itseltäni koko ajan aivan liikaa ja annan samalla mitalla myös asiakkaille. Usein siitä ei saa juurikaan kiitosta, niin vuosi vuodelta se alkaa syömään, kunnes piiputtaa lopullisesti.

Nyt olen keventänyt työtaakkaani ja myös muita “huolehdittavia” ympäriltäni. Ei vaan jaksa enää venyä kaikkeen.

Empatian opettelua

En tiedä onko lapsuusaika vai mikä syynä, mutta empatiaa pitää systemaattisesti opetella. Olen suorittajatyyppiä, joka osaa kyllä kiittää ihmisiä, mutten ole malttanut kuunnella – aidosti – ja keskittyä toisen ongelmiin. Jotenkin itsekkäästi ajatellut vain omissa olevan tarpeeksi (joka välillä kyllä niin onkin). Alla oleva on aika hyvä yleisohje asiaan:

Meidän pitäisi siis olla kiitollisia monestakin asiasta, mutta osoittaa myös kiltteyttä ja armoa toisillemme. Jokaisella kun on edelleen se oma taakkansa kannettavanaan. Nyt, varsinkin netissä ja autossa, se unohtuu tyystin. On oikeastaan jo normaalia olla kaikille vihainen ja haistatella työkseen. Mikä meidät saa niin kiukkuisiksi? Maailman uutisetko? Kallistuva eläminen? Vääränlainen elämä? Osaa noista voi muuttaa, mutta se vaatii työtä.

Elämä kulkee hurjaa vauhtia

Elämä menee hurjaa vauhtia ohi. Liikumme Pian kanssa paljon, luonnossa, kaupungissa ja kuntosaleissa, mutta silti joka aamu olen taas kankeampi ja inan harmaampi. Mihin nämä vuodet kiitävät?

Kodin siivoamista, grillaamista ja ruohonleikkuuta, MM-kisahuumaa, ystäviä, hiihtoreissuja, kesälomia ja vuorten ihastelua – ja yhtäkkiä, PAM! – aktiivinen elämä oli siinä.

Tulee sairaus, vika tai kipu, joka estääkin liikkumisen. Sitä odotellessa – kaasu pohjaan ja kroppaa liikenteeseen. Taistelematta en jää uneen makaamaan.

Jatkamme vielä juhannukseen töitä täältä torpalta, mutta sitten: ensimmäinen kunnon kesäloma moneen vuoteen! Elokuun alkupuolella palaamme työasioiden pariin taas. Oikein mukavaa kesää, se on nyt täällä torpallakin:

Pikku Apuri_Mainostoimisto Turku Pikku Apuri_Mainostoimisto Turku Pikku Apuri_Mainostoimisto Turku Pikku Apuri_Mainostoimisto Turku