2016 – Isoja muutoksia

Vuosi 2016 näyttää muodostuvan kiireisimmäksi koskaan.

ECOTALO/EKOTALO

Yli 20 -vuotisen digijamppailun rinnalle nousee eco-/ekotaloprojektimme, jota vaimoni Pian kanssa olemme jumpanneet jo tovin. Loppuvuodesta 2015 sain projektiin mukaan rakennuttajan, todellisen energiatehokkuusinsinöörin sekä kestävän kehityksen ammattilaisen.

Talo on enemmän eco kuin eko, sillä vaikka se onkin ekotavalla tehty, painopiste tulee olemaan erittäin edullisessa asumisessa.

Olemme vielä kuitenkin alkumetrillä ja suunnitelmat etenevät vielä paperilla, mutta kokonaispaketti alkaa kyllä hahmottua jo pelottavankin todelliseksi 😉 Jahka saamme peruspaketin paperilla kasaan, pitää miettiä rahoituskuvioita tosissaan.

TORPALLE LISÄÄ PARANNUKSIA

1,5 vuotta olemme puuhailleet torppamme, eli “Vanhan Mamman” parannuksia, ja tämä vuosi tuo niitä paljon lisää.

Auringonlaskupuolelle, eli salin eteläpäädyssä olevan ikkunan tilalle tulee ovi, ja ovesta kulku keväällä rakennettavalle n. 40m2 patiolle. Osa patiosta tulee olemaan katettua tilaa, koska katolle tulee 2-3kW aurinkopaneelisetti.

Lisäksi saunalle tulee lämminvesisuihku erillisen saunavaraajan kautta. Pihahommat jatkuvat myös Piuskin upeilla suunnitelmilla: Erillistä grillialuetta, pensaita ja perennoja on ainakin luvassa.

DIGITYÖT JATKUVAT

Pikku Apuri ja Viidakkorumpu jatkuvat normaalisti. Edessä on 10v.  juhlavuosi, jolloin saat meiltä edukkaita digitöitä. Virtuaalitodellisuus vaatinee tutkimista, ja todennäköistä onkin, että aloittelemme sillä saralla demoilun.

Mielenkiintoisen verkkokauppakonseptin kehitystyöt alkavat myös todennäköisesti alkuvuodesta. Kasassa on jo yli puolet rahoituksesta, ja lupaavia ehdokkaita loppurahoittajiksi on jonossa. Sekin tuonee itselle 10-20% lisätyötä.

KIITOLLINEN

Työaaltojen väleissä pitää sitten ainakin käydä sukeltelemassa Thaikuissa ja vaeltamassa Kreikassa. Onhan siinä taas monta syytä olla kiitollinen.

Kun itse itselleeen kehittää, elämästä tulee (yllätys, yllätys,) itsensä näköistä 🙂

Hyvää Uutta Vuotta 2016. Parantakaa tekin jo hyvää elämäänne, se kannattaa!