Nyt jo Heikki Salmelakin kertoo, ettei ole 49 -vuoden yrittäjäurallaan nähnyt yhtä polvillaan olevaa Suomea.

Jyrki Kataisen hallitus teki EK:n ja EU:n perässä aivan vääriä temppuja ja Stubbin sekosakki jatkoi linjan maaliin. Nyt Suomi on pohjalla. Kahdeksan vuotta on mennyt hukkaan, huikeilla veronmaksajien rahoilla.

Muiden suomiyrittäjien ja varsinkin expatien kanssa jutellessa, tilanne tuntuu jo siltä, ettei Suomessa voi enää elää yrittäjänä. Maksut, kuten Salmelakin kertoo, ovat jo sitä luokkaa. Työvoima ja byrokratia sen pyörittämiselle ovat liian kalliita.

Vaihtoehtoja ei ole montaa: Työn kustannusten raju alentaminen, turhan ja kalliin byrokratian tuhoaminen, ulkokansalaisten runsaampi maahan päästäminen, verotuksen alentaminen, jne.

Omasta mielestä Suomi tarvitsee täydellinen rakennemuutoksen. Ei mitään täysin solmussa olevia Soteja ja kuntaliitossekoiluja, vaan kertaheitolla pöytä sileäksi? Isoja liikkeitä energiantuotantoon, perustuloon, vanhustenhoitoon, eläkejärjestelmiin, palkkaverotukseen jne.

Päätin antaa vaaleille vielä kerran mahdollisuuden. Usko tämänlaiseen demonikratiaan on kyllä ollut jo pitkään koetuksella.

Vaan katsokaa nyt oikeasti ketä ja mitä äänestätte? Kahdeksan vuoden sekoilu jatkuu, jos samat saavat päättää toimista.

Pikku Apuri