Mitä on diginomadius tai läppärikulkurius?

Valtava määrä tietotyön ammattilaisia työskentelee nykyään maailman eri kolkista.

Jos työnsä voi tehdä tietokoneella, se on mahdollista. Yhä useammalle näin on käynyt. Facebookista löytää muutamia suljettuja keskusteluryhmiä aiheesta, mutta koska kaikki eivät Facebookissa ole, tai haluavat sieltä pois, tässä on avoin keskustelufoorumi ihan perusnetissä.

Mekin olemme nyt tehneet taas työmme Hua Hinista käsin, samalla kun tulimme tyhjentämään ja myymään asuntomme täällä. Kahdeksan vuotta ollaan välillä täältäkin töitä hoidettu. Kohta se jakso on ohi, kuten jo aiemmin kirjoitin.

Nyt tuntuu siltä, että oma diginomadius -taso riittää siihen, että teen työni jossakin suomalaiskahvilassa, Taivassalon torpalla tai Turun kodissa. Toimistossakin on välillä kiva viettää aikaansa, koska siellä työskentelee muitakin.

Suomesta ei TOSIN enää tiedä, voiko siellä jatkaa yrittämistä?

Niin huonosti ovat päättäjät eritoten pienyrittäjiä kohdelleet, ja jatkuvasti ruuveja kiristäneet. Moni on lähtenyt pois jo sen takia.

Jollei jatkuvalla keskutelulla, kirjoittamisella, hyvällä, pahalla tai demokratialla voi oman ”lajinsa” asioita kääntää, on parempi luovuttaa ja lähteä.

On siis hyvä pitää mahdollisuuksia avoinna myös muualle.

Pikku Apuri