Miten varaudut yrityksessäsi kuoleman varalle?

,
Pikku Apuri | perhemainostoimisto | mainostoimisto Turku

Olemme viime ajat keskustelleet Pian kanssa läpi Pikku Apuri Oy -firman asioita, JOS minulle kävisi jotakin. Hallinnoin n. 99,9% yrityksen asioista, joten Pia jäisi ilman “koulutusta” pulaan.

Meillä onneksi tilanne on helppo, kun ei yrityksellä ole juurikaan kiinteitä omaisuuksia, on vain tietokoneet. Sen sijaan on lukuisia digitaalisia “omaisuuksia” ja tilejä, jotka ovat minun takanani.

Nyt olen ohjeistanut Piaa keihin ottaa yhteyttä ja missäkin järjestyksessä, jos minulle jotakin kävisi. Pia nimittäin vetää firman alas heti jos minulle jotakin käy.

Meille tärkeimmät partnerit ovat:

  • kirjanpitäjä/ tilitoimisto,
  • hosting-partneri, eli kuka hallinnoi asiakkaidemme yli 50 verkkosivustoa sekä
  • laskutussoftan asiakaspalvelu.

Näihin Pialla on nyt tiedot ja ohjeet.

Suurempi ongelma ovat digitilit, eli sometilit sekä kaikki kymmenet muut ns. ammatti- ja viihdetilit, kuten Creative Cloud, Dropbox, Disney, Netflix, Amazon jne. jne. Niistä minun on tehtävä nyt heti listaus ja ohjeistus poistoon. Osa on vielä tehty tarkoituksella ihan helvetillisiksi poistaa. Siksi tämä dilemma on aloittanut ihan uuden toimialankin, digitaaliset hautauspalvelut.

Forbesin artikkelissa summattuna:

Pre-planning, or planning for death in advance of actually dying, is also on the rise. An increasing number believe that preparing for the inevitable in advance is pragmatic, and they are looking for options to plan their own passing and service, or a family member’s, to both relieve pressure on their family and ensure it will be as unique as the individual being remembered.
These desires and needs are increasingly being met through technology, shaking up an industry projected to reach revenues of $68 billion by 2023 in the U.S. alone. Investors are beginning to take notice as this behemoth market is disrupted by a growing number of startups popping up in the space.

Huolehdi asioista nyt

Nyt siis täällä Suomessakin kannattaisi aloittaa digitaalinen hautauspalvelu, joka maksua vastaan huolehtii vainajan digipreesensin poistamisesta. Varmasti pärjäisi.

Itse en niin välitä vaikka 3000+ blogijuttuani jäisivätkin kiertämään maailmaa. Ei minusta juuri muuta jää. Mutta puolisolle ja/tai yhtiökumppanille asioiden läpikäynti vielä kun kaikki elävät on elintärkeää (!).

Ja ihan yhtä tärkeää on käydä kuolemaan liittyvät asiat läpi ihan normiasioissakin. Varsinkin osalle vanhemmista tuntuu olevan ihmeellisen vaikeaa sopia oman kuoleman jälkeisistä asioista ennen kuolemaa. Jättävät mielummin asiat tekemättä ja hankaloittavat lastensa elämää.