Olen väsynyt sosiaalisten medioiden kakofoniaan ja musta! – valkoinen! -huutomyrskyyn. Olen väsynyt myös ns. asiallisten medioiden uutis-sisältöihin, tai pikemminkin niiden uutis-suodatukseen. Ne toistavat kritiikittömästi ja ilman lähdetarkistuksia tai edes -luetteloita ylhäältä tulleet ”tiedotteet” hauki on kala -metodilla.

Ei liene enää aikaa tai resursseja enää tehdä kunnon journalistiikkaa? LongPlay taistelee olemassaolostaan, mutta se lienee ainoa vakavasti otettava kotimainen media juuri nyt?

Eikä se helpota, että Suomea viedään oikeistohallituksen ohjauksella nyt siihen suuntaan, mihin en itse halua kulkea.

Voin aina paremmin, kun lopetan yllä olevien seuraamiset, joten miksi en tekisi päätöksestä pysyvää?

TEKOJA KIITOS

Lopetan siis suodatetun propagandan lukemisen ja keskityn tekoihin. Omalta osalta olemme jo tehneetkin muutaman arvoteon:

  • Ajamme 11-vuotta vanhalla autolla, jonka muunsin etanolia polttoaineenaan käyttäväksi (eFlexFuel). ST1 tekee etanolia ruokajätteistä ja muista, joten periaatteessa ajamme homeisilla leivillä, kun emme pyöräile tai kävele. Ja säästää siinä samalla sydämensä lisäksi myös hieman rahaa (10-20%).
  • Torppa lämpiää nyt ilmalämpöpumpulla, joka saa (kohta) sähkönsä, kuten muutkin laitteet siellä, aurinkopaneeleista. Fortumin kampanja oli niin hyvä ja komponentit huippulaatua, että löin kaupat lukkoon pari päivää sitten 2,3kWp -järjestelmästä. Nyt pitää miettiä akkuratkaisua, jolla päivän sähköntuotannon saisi iltaan.
  • Ruokapuolella olemme hiljalleen siirtyneet pois lihasta ja kasvispohjaisempaan ruokavalioon. Lihasta tulee torpallakin vain juhlaruoka, mitä se joskus on ollutkin. Ruokapuolella on kuitenkin vielä paljon parannettavaa, sillä ”meidänkin liha on heikko”.
  • Järjetön tavaroiden haaliminen ja kulutusostaminen jäi jo vuosia sitten unholaan. Nyt ostamme tarpeeseen (okei, joskus vielä haluihinkin…).
  • Suunnittelemme talomallia, jossa asuminen olisi edullista ja eettistä. Suomen järjettömässä ja korruptoituneessa rakennussääntöhelvetissä sitä ei sellaisenaan voi toteuttaa, mutta katsotaan kuinka lähelle pääsisi?

Kuulin eilen, että yli 5000:n ihmisen otoksella tehty tutkimus Suomesta juuri nyt sai tulokseksi sen, että yli puolet koki olonsa ahdistuneeksi ja maan ahdistavaksi. Niin mekin.

Paljon voi vielä parantaa, mutta ainakin ollaan jo matkalla.