Omavaraisuusprojekti torpalla jatkuu (kesä 2016)

Koska olen entistä vakuuttuneempi siitä, että tämäkin hallitus ajaa Suomea alas eikä ylös, jatkamme kiihtyvällä tahdilla torppamme omavaraisuus- ja parannusprojektia. Kirjoittelinkin talvenajan suunnitteluista aiemmin blogijutun.

Tavoitteena on se, että lähivuosina torppa voisi olla mahdollisimman omavarainen paikka (jopa) asua. Vielä se on puolivuotisessa mökkikäytössä.

Viimeksi “Mamma” sai hyvän ilmalämpöpumpun, joka pitää hänet lämpimänä kylmät ja kosteat kelit, nyt pitäisi saada siihenkin sähköä.

“UKOLLE” SUIHKU

jaspi-vls-rst4

Vanha hirsisaunamme saa lämminvesivaraajan ja me sitä kautta mahdollisuuden suihkuun. Tämä auttaa arkiaskareissa siksi, ettei joka aamu tarvitse lämmittää 100 litraa vettä padassa.

PÄÄTYOVESTA 40m2:n PATIOLLE

B Mäntyläntie 14, Taivassaloterassi2

Piuskin upeasti suunnittelema patio on juuri lupavaiheessa. Vanhan länsipäätyikkunan tilalle tulee ovi, josta on pääsy ilta-aurinkoon suunnitellulle, isolle patiolle. Patio tehdään lämpöpuusta, jolloin se on mahdollisimman kestävä ja huoltovapaa, ja tulee olemaan meille se 1. olohuone.

Huom! Tarvitsemme patiokalusteiksi eurolavoja, joten jos tiedät mistä moisia saisi, vinkkaa 🙂

AURINKOPANEELIT KATOLLE

fortum_solar_258x150_komponentit

Voi olla, että tämä jää ensi vuoteen, mutta jos pääsen Fortumin (kyllä, luit oikein) kanssa hyvään diiliin heidän kesäkampanjastaan, paneelit saatetaan nähdä katollamme jo tänä kesänä. Fortum tarjoaa 100:lle ensimmäiselle paneelit asennuksineen -35%.

Ja iso määrä muita parannuksia, kuten laajat puutarhatyöt, saunan kattomaalaus jne., mutta niistä sitten tarkemmin kuvien kera kesällä.