Kerro miten irroitit tai meinaat irroittaa oravanpyörästä – voita kirja!

,

Irti oravanpyörästä -kirja mullisti elämäni vuonna 2011. Silloin lähdin todella viemään meitä kohti vapaampaa elämää, Kaarinan inspiroimana. Paras päätökseni koskaan. Nyt haen teiltä lyhyitä tarinoita, miten itse irroitit tai meinaat irroittaa itsesi jatkuvasta työrumbasta, joka ei enää anna tyydytystä. Lähetän neljälle Kaarinan kirjan kotiin.

Kerro siis siitä, miten aiot omaa elämääsi helpottaa – tai miten sen jo teit. Ihan lyhyt kertomus, jonka saan julkaista tulevassa blogijutussa (tai ilmoita jos en saa). Lähetä tarinasi jari@pikkuapuri.fi -sähköpostiin. Kiitos.

Kaarinan kirjoihin ja elämäänsä voit tutustua täällä. Tilasin juuri hänen pari uusinta teostaan.

Vähemmän työtä ja enemmän elämää? Sairaanhoitaja Kaarina Davis kamppaili pitkään suorituspaineiden ja riittämättömyyden tunteen kanssa. Lopulta hän päätti etsiä tavan nauttia elämästä joka päivä eikä “sitten joskus”. Päätöksestä alkoi matka kohti onnellisempaa arkea. Muutoksen myötä kaupunkiasunto vaihtui mummonmökkiin, suorittaminen seesteisempään tekemiseen ja jatkuva kiire maaseudun rauhaan. Irti oravanpyörästä kyseenalaistaa tiukkaan juurtuneita käsityksiä työstä, rahasta ja vapaudesta. Se kannustaa lukijaa pohtimaan omia valintojaan. Lämpimän huumorin ja terävien havaintojen sävyttämä teos kertoo, kuinka elämästä voi saada mielekkäämpää ja ekologisesti kestävämpää. Kaarina Davis näyttää, ettei elämänmuutokseen tarvita lottovoittoa.

Oravanpyörästä kannattaa pudota

Itselle kirjan lukeminen teki sen, että aloin vähentämään työaikaani heti.

Saimme lopulta itsemme vuonna 2017 irti fyysisistä työpaikoista ja aloimme reissaamaan enemmän. Teemme sitä vahvemmin tänään.

Kesäisin elelemme omalla torpallamme, maaseudun rauhassa. Pari vaellusreissuakin odottaa talven aikana. Työtä teemme ulkoilun ja kävelyiden molemmin puolin.

En oikeastaan pystyisi edes enää antamaan aikaani helpolla. Aika kun on arvokkainta mitä meillä on. Onneksi olemme tilanteessa, jossa emme joudu enää repimään pakosta. Olemme sen jo tehneet.

Ja siitä huolimatta, että saan elää unelmaelämääni, ajoin pääni taas jumiin. En opi helpolla.