Sinä et ole tärkein asia maailmassa, meillä kaikilla on haasteita omassakin elemässämme

On ollut huonompi jakso, kuten kaikille joskus. Äitimme kanssa ongelmat kärjistyivät eiliseen, jolloin pidimme siskon kanssa hänelle jonkinmoisen intervention. Katsotaan auttaako yhtään. Lisäksi työpuolellakin on ollut ihmeellisiä ongelmia, joihin meillä ei ole ollut mitään osaa eikä arpaa, mutta lokaa on silti lentänyt niskaan. Mikä meitä vaivaa?

Mikä helvetti meitä vaivaa? Onko syys- ja koronatuska taas niin paha, että helpottaa kaataa pahaa muiden niskaan? Jokaisella meistä on omassa elämässämme ihan tarpeeksi setvittävää ilman teidän räyhäämistä.

Miettikää nyt yksi tai kuusi kertaa ennen kuin syytätte omista ongelmistanne muita. Itse kyllä kerron ongelmistakin blogissa ja videoissa, koska tämä on minulle halpaa terapiaa.

Pia juuri luki ystävänsä Facebook-viestiä selkäni takaa: Ystävällään on MS-tauti ja monella tutuista syöpiä, parantumattomiakin. Ihan oikeita ongelmia, joihin kaikkiin tarvitaan kaikki se tuki mitä voi antaa.

Olen ollut itsekin kärkäs viime ajat. Nyt tiedätte miksi. Paha kiertää siinä kuin hyväkin. Minulla oli joskus lehmän hermot (onko niillä muuten itselläänkin?), mutta melanooman jälkeen päätin olla suorempi enkä velloa muiden ongelmissa koko ajan. Tiedekin tietää, ettei muita ongelmasi kiinnosta.

Onneksi tänään pääsee torpalle musaillan pariin. Bill Murray on (aina) oikeassa. Jokainen meistä on rentona paras kaikille, itselleenkin. Lasketaan 1-2-3-4-5 … Jari, sinäkin.