Mainostoimisto Turku | Kuukausi tappelua Googlen kanssa

, ,
Mainostoimisto Turku | Kuukausi tappelua Googlen kanssa

Tänään tulee kuukauden päivät siitä, kun aloitin “kehitysprojektin” maailman suurimman kanssa. Ei mennyt kuin Strömsössä.

Olen tehnyt vuosia myös googlemainontaa vuosisopimusasiakkaille. Aloitin sen jo Viidakkorummun aikoihin, joten olen tehnyt sitä jari@viidakkorumpu.fi -googlen sähköpostin alla. Nyt kuitenkin Viidakkorumpu on ollut jo yli viisi vuotta manan majoilla ja Pikku Apuri on pääelinkeinomme.

Halusin yksinkertaisen asian: Google Ads-palvelun pääsähköpostiosoitteen muutoksen jari@viidakkorumpu.fi -postista jari@pikkuapuri.fi -postiin.

En ole ymmärtänyt koskaan, miksei käyttäjä itsekin voisi moista tehdä? Ajattelin siis sen olevan Googlella 30 sekunnin homma. Ajattelin väärin.

Tosin alalla monet tietävätkin, että Google on maailman huonoin käyttöliittymien tekijä. Mikään heidän palveluistaan ei ole käyttäjälähtöinen, ehkä YouTubea lukuunottamatta.

41(!!!!) sähköpostisäätöä ja yli kuukausi myöhemmin tilanne on se, että näen jo vanhan mainostilin Pikku Apurin alla, mutten pääse siihen käsiksi. En asiakkaiden mainoksiin, en mihinkään.

Vaatii kaksivaiheisen kirjautumisen käyttöönottoa, mutta kun en pääse koko tiliin, niin minkäs teet.

Tänään täytin taas yhden “lupalapun”, jonka avulla Google koittaa saada OMAA PALVELUAAN toimimaan. Intian päässä tätä on yritetty ratkoa ja tulos on ollut puhdas katastrofi. Eli ei se nerokkuus käytännössä näy missään.

Ylivallan antaminen Googlelle on tapahtunut ilman demokraattisia keinoja

Tunteja olen nyt käyttänyt n. 10, mutta elleivät saa tiliä korjatuksi. Siis omaa tuhoaan, menee minulta viikon työ hukkaan heti ja siihen siis ainakin 10 tunnin tappelu asiasta. 50 tuntia * 85€ = 4250€. Mitäs luulette siitä, että saanko korvauksen?

Enkä olisi siis saanut sieltä ketään kiinni ilman heidän myyjäänsä. Kaikki Google Ads -käyttäjät tietävät, että Google yrittää tasaisin väliajoin saada sinut langan päähän “asiantuntijansa” kanssa. Joskus sieltä saa hyviäkin neuvoja, mutta tapaamisten pääpointti on saada sinut nostamaan kuukausibudjettia mainoskampanjoihisi.

Ilman tuollaisen myyjän kontaktia olisin vieläkin asiani kanssa yksin. Nyt kun hän avasi sähköpostinsa virtuaalimööttiämme varten, sain kuin sainkin ongelman ylipäänsä Googlen tietoon.

Mm. Facebookiin kun ei saa mitään kautta yhteyttä. Se on palveluna ylintä roskaa. Google sentään tarjoaa myyjiensä kautta väylän – vielä – asiakaspalveluun, vaikkakin se on surkeaa.