Puiden istuttamista, torpan korjausta ja hyvä tilikausi – kesäloman satoa

,

Olemme Pian kanssa nyt puolivälissä lomaamme. Muutama työrupeama on tullut lomallakin vastaan, mutta muuten saamme olla torpalla rauhassa. Meille vuosia etänä tietotyötä tehneille loma ei olekaan niin spesiaalia kuin monelle muulle.

Parannamme torppaamme koko ajan. Vanha rakennus kun vaatii ylläpitoa, mikäli sen haluaa jättää seuraaville. Vesien ohjaus pois talolta, katon kunto ja kuluvien osien huolto lienevät tärkeimpiä toimia yli 100 vuotiaille.

Suurin muutos tapahtuu kuitenkin pihalla ja suurella terassilla, joissa Pia on tehnyt ihmeitä. Terassi onkin meille kesäajan olohuone. Puita olemme istuttaneet alapihalle: hopeakuusi, tammi ja mänty sinne ainakin nyt on sujahtanut.

Joku itämainen sananlasku sanookin, että ketä istuttaa puun tietäen ettei pääse itse sen alle varjoon, on ymmärtänyt jotakin olennaista elämästä.

UV-arvot vaan hidastavat tahtia. Lähes joka päivä pitää olla klo 12-15 välinen aika varjoissa tai sisällä, kun UV 5 tai 6.

Pikku Apurilla oli hyvä tilikausi

Pikku Apurin tilikausi päättyy myöskin tähän heinäkuun loppuun.

Meillä oli taas hyvä vuosi. Liikevaihto laski hieman ollen 136 000€ verollisena, mutta tulos nousi – inan liikaakin. On ollut pakko uusia kaikkia työlaitteistoja, ettei saavutettu tulos valu veroihin.

On käsittämätöntä, ettei mikroyritys voi pitää ansaittua voittoaan tilillä kassakuoppia varten, vaan siitäkin pitää valtion riipaista – taas – omansa.

Ja siis olen pro-verotus. En vaan ymmärrä monikertaista verottamista pienimmiltä. Yrittäjä kyllä maksaa veroa kaikesta muutenkin.

Kivaa kesälomaa kaikille, eritoten muille mikroyrittäjille 🙏