Ammattini on aina vaatinut jatkuvaa lisäopiskelua.

Olen tosin vieläkin vasta paskahko+ -tason verkkosivujen tekninen rakentaja, mutta vielä pari vuotta sitten en osannut kuin julkaista blogiartikkeleita. Myös koko markkinointialan iso kuva on muuttunut viimeisten vuosien aikana 180 -astetta. Kaikki tehdään nyt toisin ja ihan eri medioihin kuin ennen. Sekin on vaatinut ja vaatii jatkuvaa lisäoppia.

Aloitin ns. ATK-urani jo kymmenen vanhana Atari-videopeliin uppoutuneena. Siitä tie kulki laitteisto-osaajaksi, -kasaajaksi ja lopulta tietokoneliikkeen vetäjäksi. Iso hyppy piti tehdä 1990-luvun loppupuolella, kun jo harrastelemani markkinointipuoli veti puoleensa netin yleistyessä.

Nyt on tehty, opiskeltu ja yritetty tätä alaa yli 15 vuotta. Alkuinto on muuttunut osaamisen rutiiniksi. Tarvitsin uutta kipinää.

ILMASTONMUUTOSVASTARINNAN TORJUNTAMIES

Aivan uusi kiinnostuksen suunta syntyi sydämessä, omista sisäisistä, jatkuvasti kehittyvistä arvoista. Saavutettuaan riittävän materiaalitason ihminen kaipaa pysyvämpää, jaloa ja aidompaa tavoitetta. Minulle se tuli ilmastonmuutoskeskustelun mukana 5+ vuotta sitten.

Aurinkoenergia- ja muut uusiutuvat energiakeinot alkoivat näyttäytyä samanlaisena isona työmahdollisuutena, kuten internetin mahdollisuudet silloin joskus 1990-luvulla.

Nyt olen aloittanut alan perusopinnot. Tavoitteena olisi yhdistää ict-osaaminen, markkinointi ja aurinkoenergiatekniikat uudenlaiseksi palveluksi ensi vuoden aikana. Ala on vasta alkumetreillään, joten sieltä löytyy toivottavasti Pikku Apurin kokoinen reikä? Tee-se-itse -henkilöt tekevät nyt kimppahankintoja ja rakentavat sovelluksia.

Ala räjähtää kasvuun seuraavina vuosina ja näemmä Saloonkin avataan kohta omaa paneelitehdas. Fiilis on aivan sama, kuin sillon, kun myytiin ”Paksu-Berttaa” ja ”Kotihiirtä” suomalaisten ensimmäisiksi tietokoneiksi. Kutitti oikein, kun tiesi tekevänsä ns. perusleivän antavalla alalla töitä.

Vaan ensin tarvitaan paljon lisää oppia, lukemista, käytännön asennuksia, epäonnistumisia ja ammattilaisverkoston kasaamista. Jatkan toki perusleipälajissani myös. Uuden oppimisesta saa tarvittavan lisäkipinän ja vanhan alan rinnalle uudenlaisen kirittäjän. Suosittelen siis: Lähde opiskelemaan sitä mikä innostaa!

Pikku Apuri