Nostamme hintojamme 1. kerran 10 vuoteen

, , ,

Koska ihan kaikki ihmisen peruskulut jatkavat nousuaan (bensa, ruoka, sähkö, jne) on meidänkin nostettava hintojamme 1. kertaa kymmeneen vuoteen.

Perustuntihintamme on tosin ollut aina n. puolet vastaavalla kokemuksella olevien kilpailijoiden hinnoista, joten varaa on nostaa, varsinkin kun ne kaikki kisaajatkin nostavat.

  • Toimintamme nojaa vuosisopimusasiakkaisiimme, joille olemme tehneet todella halpaan 50€ tuntihintaan kaiken työn videoeditoinneista, verkkosivujen kautta esitetaittoihin. Nyt se hinta nousee, kulujen noston mukaan, 55€:oon tunti.
  • Irtonaiset projektityöt olemme tehneet 75€ hintaan, mutta jatkossa ne maksavat, kulujen noston mukaan, 85€ tunti.

Ehkä 10 vuodessa voi jo nostaa oman työnsä hintaa? Pialla on ad:n ja graafisen osaajan töistä jo seitsemän vuoden työkokemus ja itsellä kaikista media-alan ja it-hommista 25 vuoden kokemus.

Mitä muut yrittäjät tekevät?

Kyselin Facebookin Yrittäjät -ryhmässä muilta ajatuksia hintojen nostosta:

  • Pakkohan tuo on ollut nostaa. Kaikki peruskulut nousseet siihen tahtiin että ei olisi vanhoilla velotuksilla enää pystynyt jatkamaan.
  • Nostin hintoja vuoden alusta, vähän täytyy miettiä josko lomien jälkeen on uusi nosto edessä. Yksi tavarantoimittaja laittaa joka kuun alussa sen kuun hinnat. 
  • Hintojaan pitää nostaa sitä mukaan kun kulut nousee. Muutoinhan maksat nousseet kulut itse. 20% kerrallaan voi olla hankalaa.

1.8.2022 astuvat uudet hinnat voimaan. Tällöin siis 500€ ja kymmenen työtunnin kuukausihinta nousee 550€:oon. Kahdenkymmenen tunnin 1000€:sta 1100€:oon ja niin edelleen.

Olemme silti kokemus- ja osaamistasoon verrattuna ylivoimaisen halpa. Juuri aloittelevat yrittäjät pyytävät samaa tasoa.