Jari mukaan Mikro- ja yksinyrittäjät (MYRY ry.) hallitukseen

,

Olen pitkään etsinyt kohdetta, jossa pääsen antamaan takaisin, kokemaan merkityksellisyyttä. Eilen tulin valituksi Mikro- ja yksinyrittäjät, MYRY ry. -hallitukseen, jossa pääsen vaikuttamaan konkreettisesti yhteiskuntamme työväen spitaalisten, pienimpien yritysten elon parantamiseen.

Pidän ammatistani, mutta harvoin siinä pääsee tekemään sellaista, joka antaisi suurempaa tyydytystä kuin leipää pöytään.

Jotta ihmisellä olisi edes pieni mahdollisuus selvitä elämästään ilman masennusta, hän tarvitsee merkityksellisyyttä.

Onneksi fissiovoimalla toimiva Liisa Hanèn Helsingistä aloitti kirjoittamaan näkemyksiään, kun aloitti Mikro- ja yksinyrittäjät ry.:n vuosi sitten. Törmäsin niihin heti ja totesin löytäneeni porukan, jonka matkaan halusin. Suomen Yrittäjät ei ollut kohdaltani se, kun piipahdin vuosina 2010-2013 paikallisyhdistyksen hallituksessa. Tässä uusimasta päästä juttua Myrystä ja Liisasta.

Eilen tulin valituksi yhdeksi kahdeksasta hallituksessa. Jokaisella ehdokkaalla oli 45s. aikaa perustella, miksi juuri hän olisi pöytään hyvä. Kiitos kaikille luottamuksesta. Nyt aion paneutua eritoten yhdistyksen viestintään ja markkinointiin, johon siihenkin perustamme työryhmän ensi viikolla. Toinen kiinnostava asia on yhteiskunnallinen vaikuttaminen, sillä vain sitä kautta saamme äänemme kuuluviin Arkadianmäellä.

Myryn ydinporukka on tehnyt käsittämätöntä työtä jo vuoden verran ja jäseniä onkin jo upeat 1500!

Ketkä haluavat eduskuntaan? Täältä löytyisi 1-2 vapaalippua!

18 vuoden ajan olen myös kirjoitellut blogeja mikroyrittäjän arjesta sekä haasteista ja koittanut löytää sopivaa vaikuttamisen kanavaa.

Miksei juuri ketään päättävissä elimissä kiinnosta mitä sadattuhannet suomalaiset tekevät työkseen, miten he pärjäävät ja mitä he miettivät? Jos meistä kohta on vaikkapa yksi satatuhatta työttömänä, sitten viimeistään luulisi kiinnostuksen heräävän? Meissä olisi poliitikolle tai parillekin vapaalippu Arkadianmäelle!

Suomessa on lähes 300 000 mikro- ja yksinyrittäjää. Lähes kaikkki, 93% suomalaisyrityksistä on meitä! Jos mikroyrityksissä on 2-5 tekijää keskimäärin, meitä on miljoona työtä tekevää!

On käsittämätöntä, kuinka n. miljoona suomalaista tekevät arjen työtään, maksavat veroja ja työllistävät toinen toisiaan, ilman että ketään kiinnostaa heidän sosiaaliturvaansa tai tulevaisuutensa.

Liisan blogijutusta:

“Suomalaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun ei edes vielä vuonna 2023 mahdu mitään muuta ajatusta yrittäjyydestä, kuin että oikeanlainen yritys on sellainen, joka työllistää yli 50 ihmistä, tuplaa liikevaihtonsa vähintään joka kolmas vuosi ja toimii joko perinteisellä vientialalla tai sitten teknologia tai ICT-alalla. Eikä koskaan koe konkurssia.”

Salkunrakentaja -jutusta: Hanén muistuttaa, että yhteiskunnassa ajetaan tavanomaisen pk-yritysten ja elinkeinoelämän asioita hyvin, mutta Myrylle olisi hänen mukaansa ollut tarvetta jo 20 vuotta.

Ratkaisuksi pienimpien yrittäjien eläkemaksuihin ei käy puheenjohtajan mukaan niin sanottu ”luova tuho”. Työllisyysvaikutukset ovat niin isot, että yrittäjiä ei voi päästää kaatumaan hallitsemattomasti.

Nykyjärjestelmässä on Liisa Hanénin mukaan rakenteellinen ongelma. Vaikka pienempää YEL-maksua maksaneet maksaisivat jatkossa hieman enemmän eläkemaksuja, se ei nosta heidän sosiaaliturvaansa.

Kertyvä eläke saattaa silti jäädä niin sanotun takuueläkkeen alapuolelle, ja sairauspäivärahakin alkaa nousta vasta 14 000 euron YEL-tuloilla. Kyse on Hanénin mukaan sosiaalivakuutuksesta, joka ei toimi.

Liity MYRY ry. jäseneksi, tarvitsemme apuasi!

Tarvitsemme siis apuasi, varsinkin jos olet yksi meistä. Jos et ole, liity mukaan tästä!

Tästä puolestaan löydät kirjepohjan päättäjille. Kirjoita ja anna painetta. Tiedämme sen, että kirjeitä luetaan! Taistelu pienten puolesta on alkanut tosissaan ja aiomme Pian kanssa olla siinä mukana! Jo vuonna 2017 teimme jo oman pinssinkin siihen tarkoitukseen.