Kuulokkeissa hieno Ninni Poijärven ja Tuomari Nurmion tuore Linnunluut -kappale. Kun katson vinosti vasemmalle sohvalta näen hienon puun, kanarialaisen kuusen. Sen seurana on lukuisat palmut sekä muut tämän seudun kaunokit. Kun katson siitä lisää vasemmalle, puut loppuvat ja niiden yllä meitä valvoo tämän saaren “Sauronin silmä”, mahti-Teide. Sen huippu siintää lumisena juuri nyt.

Emme ole vielä ehtineet sinne, mutta muualle kylläkin. Jo 1. aamuna tehtiin vakioreissu Playa del Anconiin täältä La Pazissa olevalta hotelliltamme. On kuin olisi taas kotona, kun silmien edessä avautuvat banaaniviljemät.

Samoin kävimme heti La Orotavassa, jota on helppo pitää yhtenä maailman hienoimmista pikkukaupungeista.

Olemme täällä neljättä kertaa näin marras-joulukuussa. Etelä-Suomi verhoutuu harmaaseen ja märkään, niin ulkoilijoina emme saa sieltä tarpeeksi virtaa.

Aiemmat reissut

Teneriffan vaelluksilta olen kirjoittanut myös vuonna 2017, vuonna 2018 ja viime vuonna osat 1 ja osa 2. Korona-aika luonnollisesti teki parin vuoden tauon reissuihin.

Meillä on työmme puolesta mahdollisuus olla täällä kuukausi, niin toki sen teemme, koska olemme vielä terveitä ja jalat kantavat (teemme siis “läppärihommia”). Olisi hullua olla paikallaan Suomessa. Toki se maksaa, mutta kun emme kuluta kovinkaan paljon muina kuukausina, käytämme rahojamme tähän.

Aivan samoin teemme tammi-helmikuussa, kun vaellamme tuntureilla Rukan, Oulangan ja Posion maisemissa. Sen reissun päätarkoitus on lumi, joka myös uupuu eteläisestä Suomesta. Sama hienous Pohjois-Teneriffan kanssa ovat korkeuserot.

Rauhaisaa eloa Pohjois-Teneriffalla

Tällä reissulla emme “suorita vaellusmatkoja”. Nyt pääjuttu on terveellinen ruokavaliomuutos, uiminen, kuntoilu ja sen sellainen. Vähän korpeaa tosin valkkarilasien vähyys 😉 Varsinkin kun löysimme heti maittavan Rieslingin alle viidellä eurolla pullo.

Olemme ne suosituimmat reitit täällä jo tehneet. Toki ensi viikolla painumme autolla Teiden kansallispuistoon sekä kuljetuksella Anagan ikimetsiin ja sen niemen kärkeen, Antequeraan.

Voikaahan hyvin siellä Suomessa ja koittakaa jaksaa, ainakin te kaamosmasennukseen taipuvaiset. Sen taudin tunnemme liian hyvin.

Alta löytyy maistiaisia kuvista. Jos haluat ota meikäläinen seurantaan QR-koodista: