Resepti: Rumien ja kylmien päivien keitto

Olemme erikoistuneet edullisiin, herkullisiin ja terveellisiin ruokiin. Ystävämme Nana Simelius pyysi, että laittaisimme näitä ruokia myös blogiin, joten here goes.

Rumien ja kylmien päivien keitto

IMG_6005

Eräs ikisuosikeistamme, joka on suuri syy siihen, että pääsemme joka kuukausi kahden hengen talouden ruokamenoissa alle 250€:n. Syömme tätä keittoa lähes joka viikko – arkiruokana.

Ainekset saat Lidlistä edukkaimmin. Kattilallisen hinta tällöin on n. 5,5€.

Siitä syö kaksi ihmistä 3 vuorokautta, eli yhden päiväannos jää reippaasti alle euron!

  • 250g jauhelihaa (sika-nauta/ sika)
  • Peruna-Riisi -sekoitus 500g pussi
  • Keittovihannekset 300g pussi
  • Hot Salsa Dip -kastikepurnukka 315g
  • Kaksi lihaliemikuutiota
  • 2 teelusikallista creme frencheä
  • Valkosipulia jauheena maun mukaan (meillä paljon)
  • Chiliä jauheena maun mukaan (meillä paljon)

IMG_6003

  1. Kaada kattilaan 2-3 litraa vettä. Kiehauta ja lisää perunasipulipussi sekä vihannespussi. Anna kiehua niin, että perunat ovat kypsiä.
  2. Paista jauheliha hyvin. Lisää lihaliemikuutiot ja mausteet. Sekoita hyvin. Lisää chilidippipurkki ja pari teelusikallista creme frencheä. Sekoita hyvin.
  3. Lisää kattilaan hyvin sekoittamasi jauhismaustemössö. Anna hautua pienellä muutama minuutti ja jätä sen jälkeen liedelle kannen alle hetkeksi viilenemään.
  4. Syö tumman leivän ja maidon kera.