Liikkuva mainostoimisto Turku | Pohjois-Teneriffa 11-12/2023, osa 3

Tästä tulikin sitten urheilu- ja työreissu. Mehän emme siis voi olla lomalla missään, koska teemme töitä kuitenkin joka paikassa. Työn määrää ei aina voi tietää ja siksi on mentävä “päivä kerrallaan”. On tämä pohjoispuolen Teneriffan silti meille alkutalveksi maailman paras paikka olla.

Kirjoitin jo aiemmin, kun tulimme tänne ja sitten arjesta sekä lopuksi Santa Cruzin kulttuurimatkasta.

Aiemmat reissut tänne ovat olleet seikkailua. Kiersimme kaikki suosituimmat vaellukset. Nyt halusimme arkea. Halusimme tutustua lähiseutuihin ja kyliin sekä kulkea busseilla sinne-tänne. Se johtui myös siitä, että töitä oli tasaisesti – paljon.

Terveysmatka | täydellinen ruokailun ja ruokavalion muutos

Tämän reissun piti olla myös kuntoilumatka ja sellainen siitä tuli. Molemmilta hävisi kuukaudessa iso kasa turvotusta sekä n. viitisen kiloa elopainoakin.

Kävelyä tuli n. 12km päivässä, joka tekee kuukaudessa n. 350km mäkiä ja vuoria ylös-alas.

Kuitenkin tärkein oivallus näin 53+ -ikäisinä oli ruokavalion ja -tahdin muutos. Emme enää voi syödä kuten ennen olemme syöneet.

Tässä iässä ei voi syödä “kerran päivässä paljon” -tyyppisesti.

Olemme täällä noudattaneet seuraavanlaista ruokailurytmiä ja -valiota:

Liikkuva mainostoimisto Turku | Pohjois-Teneriffa 11-12/2023

  1. Aamiainen klo 8-9: luonnon jugurttia, johon paljon mysliä, pähkinöitä, kuivuneita hedelmiä ja kokonainen banaani pilkottuna. Lisäksi pari leipää paistetulla kananmunalla, mehua ja kahvit. Kun kuntoilua edessä, niin määrä ollut päivän suurin. Jos teemme koneella töitä, emme syö aamulla noin runsaasti.
  2. Välipala klo 14-15: Kun on tehty tietokonetöitä ja/tai liikuttu vuorilla, välipala on kevyt: Omenaa pilkottuna siivuiksi, banaania (täällä tuoretta!) pähkinöitä ja taateleita ja vettä.
  3. Ruokailu klo 16-17: Kotikokkeina esim. pastaa ja/tai salaattia (ilman lihaa) tai ulkona intialaista, pizza puoliksi tmv. Pääpointti on se, että syömme 50% siitä/ hlö, mitä olemme aiemmin syöneet.
  4. Iltapala klo 20 on kevyt, esim. hedelmä tai jugurtti.

Ja toimii. Piuskin kroppa on palautunut ennalleen matala-asteisesta tulehduksesta/ menopaussin oireista. Oma kroppakin reagoi hienosti muutokseen, joten pidämme tämän Suomessakin.

Ei voi vaan enää syödä kuin 50%-60% entisestä määrästä, mikäli haluaa kehonsa pysyvän ennallaan.

Lisäksi huomio siihen mitä syö: klishee on totta, marjoja, hedelmiä ja kasviksia paljon lisää. Leivät jätimme aamiaista lukuunottamatta kokonaan, samoin makeiset. Ns. välioluet ja viinit jäivät myös pois. Viikonloppuisin olemme niistä kyllä nauttineet.

Ja siis ei arki kurjuutta saa olla. Välillä lipsuu toki.

On tämä pohjoispuolen Teneriffan silti meille alkutalveksi maailman paras paikka olla. Vuoden päästä, jos olemme hengissä ja terveitä, Tiivi-Taavin kuolemattomin sanoin:

“Uudestaan!”