Liikkuva mainostoimisto Turku | Pohjois-Teneriffa 11-12/2023, osa 2

Terveysloma puree. Ollaan nyt pari viikkoa oltu lähes kokonaan syömättä karkkia, leipää ja lihaa. Olemme korvanneet ne kasviksilla, hedelmillä, kuivatuilla hedelmillä, pähkinöillä ja salaateilla. Olo on paljon parempi ja yllättävän äkkiä tottuu täysin uudenlaiseen ruokavalioon. Paino karisee ja jaksaa liikkua.

Kirjoitin aiemmin alkuvaiheesta täällä. Nyt sitten perusarjesta.

Paitsi iso ruokavaliomuutos, niin liikuntaakin on lisätty entisestään kotimaasta, jossa liikumme jo paljon. Nyt mäkiä ja vuoria ylös alas sekä allasuintia päälle – joka päivä.

Tämä Satakunnan Kansan artikkeli ja jutun kertoma tutkimus tuntuukin oikealta:

ERITYISESTI lihajalosteiden kuten vaikka kinkun, makkaran tai pekonin edes osittainen korvaaminen kasviproteiineilla näyttää selvästi vähentävän riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin sekä kakkostyypin diabetekseen.

Kasvipitoisempi ruokavalio ennustaa myös pidempää ikää.

UUTEEN tutkimukseen koottiin 37 aiempaa tutkimusta, joissa oli tarkasteltu eurooppalaisten, yhdysvaltalaisten ja aasialaisten henkilöiden ruokavaliota ja elintapoja.

Keskimäärin näissä tutkimuksissa oli seurattu henkilöitä parinkymmenen vuoden ajan. Tietoa oli kerätty myös heidän liikuntatottumuksistaan, tupakoinnista ja alkoholinkäytöstä.

Muista palautumispäivät

Kun olimme 10 päivää treenanneet, niin meikäläisellä alkoi piiputtaa. Ei ollutkaan enää voimia. Olin syönyt aivan liian vähän. Kun bensa sisään oli 1500kcal ja läski ulos 3500kcal, ei siitä pidemmän päälle seuraa mitään hyvää. Nyt olemme ottaneet joka toisen päivän hieman iisimmin.

Lähikaupunkien tutkimista kävellen

Olemme kaikki suosituimmat vaellukset täällä kokeneet ja tällä reissulla oli kaksi päätavoitetta:

  1. Pitää terveysloma, jota olemme tosiaan tehneet
  2. Tutustua lähikaupunkeihin paikallisbusseilla

Nyt alkaa tuo kakkosvaihe, eli käydään tällä viikolla ainakin pääkaupunki Santa Cruzissa. Jos työt antavat myöden, niin Garachichokin pitää taaplata. Ollaan toki käyty Santa Cruzissa ennenkin, mutta nyt ostimme mm. torstai-illaksi liput (14€/hlö) tähän hienoon valoshowhun.

Työpuolella täyttä

Se mistä olemme todella kiitollisia, varsinkin näin lama-aikana, on työpuoli. Meillä on riittänyt koko ajan töitä mm. ulkoistettuna markkinointitoimijana yrityksille. Lisäksi teen vakiona SEO-töitä muutamille ja Pia hoitaa graafista puolta myös muutamille.

Lisäksi saimme juuri sisään erittäin mieluisan kestävän kehityksen projektin tälle joulukuulle, jota täällä työstämme aamuin ja illoin, kun emme liiku pisin pitkin vuoria. Kiitos siis asiakkaillemme.

Mukavaa joulun odotusta sinne koto-Suomeen. Meillä vielä tovi täällä nautittavaa.