Päätin aloittaa blogijuttusarjan, jossa nostan erikoishyviä kohtaamiani yrityksiä esille. Sellaisia, joita aidosti seuraan ja pidän siitä miten he tekevät työtään sekä kohtelevat asiakkaitaan. 

Sain taas vastaukset perinnehuolehtimiskysymyksiini. Luottokamu Lauri, joka vetää Restart -nimistä perinne-/ restaurointifirmaa, vastaili Instagramin kautta. Piti ratkaista, miten tiivistää kivijalkaa ja miten paikata tippalistan vieressä oleva potentiaalinen ”reikä”.

Normaalin yrityksen veturi ei ole kiinnostunut yhden puolihippipariskunnan pikkuongelmista. Vaan Lauri on.

Restart uusi viime vuonna torpallamme pari alaseinää hirsiä (kengitys) ja tuvan multipenkkilattian. 10 000+ euroa meni siihen, että meillä on mahis olettaa, että tämä Taivassalon jo kahteen kertaan siirretty hirsirunko kestää vielä <50 vuotta. Sekin on enemmän kuin moni uusi talo.

Laurin ohella Erik, Juho ja Jaakko tekivät hienoa työtä, mutta yksi mikä nostaa Restartin muiden yläpuolelle, on sellainen perushieno fiilis missä työskentelevät ja minkä pystyvät asiakkaallekin luomaan. Toinen on kulttuurillinen. He tekevät säilömistyötä: Satoja vuosia vanhat, upeat kohteet säilyvät tulevillekin sukupolville – koska Lauri päätti niin runsas 16 vuotta sitten.

Ja kun me päätettiin jatkaa tätä hirsirunkoa vielä 50 vuotta, me tarvittiin siihen ennen kaikkea ymmärtäjä, ei tekijää. Emme siis halunneet ”kirvesmiestä tai raksafirmaa”, joka kysyy mitä haluatte että tehdään?

Oho, Lauristakin saa ”vakavan” kuvan?

Kaipasimme ja saimme ”tanskalaisen maajussin tapaisen ja näköisen” Laurin. Miehen, jolla on ihan tarpeeksi kotonakin. Viisi (skeittaavaa) lasta, vaimo ja ihan oma perinnetalo, vieläpä iso sellainen. Veikkaanpa, ettei tällä suutarilla montaa kenkäparia ole itsellään, sen verran on kiirusta 😉

Se onkin ainoa, josta olen huolissani. Miten mies jaksaa? Kun tekee intohimotyötä ja kotonakin huolehdittavaa riittää, pitää osata tulkita ja diagnosoida hyvin myös itseään. Muuten tulee äkillinen seinä eteen, kuten meillekin kävi.

Vaan eiköhän Lauri siitäkin huolehdi. Sekin on restauroimista. Pitää itsestä ja läheisistään huolta. Pitkää ikää firmalle ja sen tekijöille. Teille nostan lasillisen jäillä hiveltyä Bushmills -irkkuviskiä (jahka taas kohta pääsemme torpalle).

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.