Yrittäjän päivä 5.9.2019

Tänään 5.9. on näemmä yrittäjän päivä.

Heräsin klo 3, kun työasiat painoivat mieltä. Pakko oli tehdä tietyt jutut ja kun sai päätä tyhjennettyä, pystyin ottamaan uudelleen tirsat klo 7-8 välillä. Valvottaneesta urakasta saamme taas maksettua kuukauden pienet palkat.

Luin jostakin, olikos nyt Metsäteollisuuden johtajasta, joka erosi itse. Oli jutuista päätellen ollut ”vaikea tapaus”. Hän saa 200 000 euroa eropalkkiota, koska niin sopimuksessaan lukee. Oli siis niin paska että piti erota. Siitä sellainen mikroyrittäjän 5-10 vuoden tienesti (riippuu yrittämisen onnistumisista).

Tämä Postin dirikka on silti paras. Pistää sihteerinsä ostelemaan kymppitonnien golfkenttäosakkeita samaan aikaan kun yrittää saada työntekijöiden palkasta puolet pois. Ja samalla tietysti itse vetää järjettömiä tuloja. Lähtenyt täysin perspektiivi todellisuuteen.

Tämä yrittäjä on onnellinen. On vapaus ja (tällä hetkellä) terveys. On myös rakkaus. Toisilla on kyllä enemmän rahaa ja golfosakkeita. Heillä on lasikaapit pullollaan prinikoita ja viirejä. Ovat ns. ”kunnon väkeä”.

Toivon, näin yrittäjän päivänä, että ovat hekin yhtä onnellisia kuin minä.

Hyvää yrittäjän päivää kaikille yrittäjille, pienestä suureen.