Yhdeksän kuukautta tupakoinnin lopettamisesta. Paino hieman nousi ja sitä taistellaan vieläkin takaisin, mutta muuten on paljon parempi elämä ja olotila. Ilmeisesti keuhkot alkavat kohta taas olla puhtaat? Kaksi todella suurta parannusta lopettaminen toi. Alla parannusvaiheet yleisemmin ja THL:n listaa täällä.

Krooninen päänsärky loppui

Armeijassa vuonna 1990, kun vedimme maalilauttaa veneellä, köysi irtosi ja tein typerän refleksiteon, nappasin köydestä kiinni Utön aallokossa. Tunsin olkapäässä rusahduksen, mutta vasta uima-altaaseen hypätessä käsi tipahti pois paikoiltaan. Helipotkurilla TYKS:iin ja väkivalloin repimällä olkapää paikoilleen. Jotain meni rikki hermopuolella ja sain kroonisen päänsäryn, josta kärsin 28 vuotta. Viimeiset seitsemän vähemmän, koska akupunktiohoidot auttoivat särkyyn. Entinen viiden disperiinin päivävauhti kapeni yhteen 500mg:n pilleriin päivässä. Ihme että vatsani on kestänyt moista?

Kun lopetin, krooninen kipu hävisi 99%:sti. Joskus, kun olen nukkunut erittäin huonosti, saattaa päänsärky vilahtaa, muuten päätäni ei enää särje lainkaan.

Happikatokohtaukset loppuivat

Sain ensimmäisen todella pelottavan happikatokohtauksen Berliinissä, kun olimme Pian kanssa kävelleet 20km:a Pearl Jamin keikalle. Juuri ennen keikkapaikkaa oli pakko pysähtyä, kun meinasi jalat lähteä alta. Sähkövirta kulki kropan läpi ja sumeni päässä. Happi tuntui loppuvan. Rauhoitin itseni ja laskin kymmeneen. Pikkuhiljaa kohtaus helpotti.

Tuollaisia tuli useammin ja useammin ja ne olivat pääsyy tupakoinnin lopettamiseen. Arvelin että ne ovat kytköksissä. Luulin sairastavani keuhkoahtaumatautia, mutta se onneksi ei ollut syy (tutkitutin itseni myöhemmin).

Nyt, lopettamisen jälkeen, en saa enää ahdistuskohtauksia. Olen vielä menossa jatkotutkimuksiin, jossa katsotaan sydänkäyrät ja keuhkorasitus (spirometria), mutta keuhkokuvat ovat puhtaat ja veriarvot täysin terveen ihmisen.

Onneksi lopetin. Lopeta sinäkin.

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.