Tolvasen Ville on maan kuuluin yksittäinen mediahub. Ja kuten kaikille onnistujille, Villellekin löytyy ironinen vittuilija, Tolle Vilvanen.

Ville suoltaakin ihan uskomatonta tahtia ajatuksensa ulos muiden iloksi ja haasteeksi. Villehän toivoi myös vastakarvaan silitystä, niin käytän mahdollisuuden siihen.

Tykkään Villen energiasta ja ajatuksista, mutta olen sitä mieltä, että meidän uudistajien pitäisi keskittää tarmomme koko maan yrityselämän ja sen sääntöjen korjaamiseen. Siten vaikuttaisimme kaikkiin tuleviinkin yrittäjiin, start-uppeihin ja muihin.

Uusimmassa Ville nimittäin narisee narisijoista:

Voit valita valittajien ja välittäjien väliltä. Mieti kenen joukoissa seisot. Vaikka elämäntuska itsellänikin tiivistyy usein turhautuneiksi paskapalleroiksi, lupaan yrittää seisoa valon joukoissa. Totuus en sitten kuitenkin se, ettei valittamalla ja narisemalla mitään rakenneta. Maailman perivät ne, jotka sitä jaksavat tukea, auttaa ja ylistää.

Yrittäjien asema Suomessa on kuin nykyinen silta Aurajoen yli. Sulaa alta, mutta yli on mentävä.

Yrittäjien asema Suomessa on kuin nykyinen kävelysilta Aurajoen yli. Sulaa alta, mutta yli on mentävä.

En itsekään pidä valittajista kenellä ei ole esittää ratkaisuja. Se on pelkkää energioiden syömistä, omien ja muiden. Harmaan sävyjä pitää silti olla eikä pelkkää mustavalkoista. Totta on, että tuskaa täällä pallolla riittää, mutta suurimpia sankareita ovat ne, ketkä oikeasti muuttavat sen sääntöjä ja lakeja parempaan. Kun pohjat ovat paremmalla tolalla, kaikki kykenevät parempaan elämään.

Kivijalat huojuvat, rossipohja on taipunut ja tuuletusaukot jo ummessa. Nyt tarvitaan korjaajia.

Vaan mitä väylää etenisimme?

Osa jopa pakotetaan nyt yrittäjäksi, jotta työnantaja säästäisi sosiaali- ja muut kulut. Silti meillä yrittäjillä ei ole ketään virallisissa neuvotteluissa! Suomen Yrittäjät, suurin yritysjärjestö on hampaaton sekin.

Yrittäjät tarvitsevat nyt uuden keskuksen, yrittäjien digitaalisen keskustorin, josta ammentaa yhdessä uusia malleja päättäjille.

Uudessa maailmassa pitää olla uudet säännöt, mutta mahdollistavalle pohjalle rakennettuna.

Ilon kautta rakentamaan perustaa.

Pikku Apuri

3 Vastausta
 1. Ville
  Ville says:

  Pikku Apuri. Älä kanna huolta. Saat varmasti pepunlipityskonsultilta retwiitin kun kehut häntä ”maan kuuluimmaksi yksittäiseksi mediahubiksi”. Olet selvästi oppinut idoliltasi perusteettoman liioittelun taidon. Olet myös oppinut sen mistä nuoleskelusta idolisi pitää. Siksi nimitit pepunlipityskonsulttia ”onnistujaksi”. Varsin subjektiivisia ja perusteettomia näkemyksiä – vai mitä? Mutta mitäpä sillä on väliä, kun tavoite on Tolvaselta saatu retwiit ja hänen joukkojen ”pyyteetön” tuki. Tiedä vaikka saisit pian kutsun Digitalist Networkin ”vierailevaksi kirjoittajaksi” ja sitten ”kuraattoriksi”.

  Hyvää jatkoa liiketoimillesi. Muistathan lisätä Y-tunnuksen sivuillesi, niin luot uskottavamman vaikutelman.

  Vastaa
  • Jari Liitola
   Jari Liitola says:

   Miksi lähtisin asiattomalle linjalle? Ja kyllä, tarkoitus oli saada Villen ja muiden digitalistien huomio yrittäjyyden edellytysten parantamiseen. Muusta huomiosta ja pyynnöistä en välitä. Sulle vinkkinä, että nimellä ampuminen parantaa uskottavuutta ja tarkkuutta.

   Vastaa

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.