torpalla2016_2

Kihisemme jo siitä, että kahden kuukauden päästä muutamme taas maalaisiksi. Silloin alkaa kolmas puolivuotiskausi torpparina. Maalaiselämä, ainakin meille, on tällä hetkellä paljon kaupunkilaiselämää mukavampaa.

Kesän suunnitelmia

Minulla ja vaimollani on ”painovoimainen sisäinen kalenteri”. Kun kiivetään ylemmäs kalenteria, esim. synkkänä marraskuun päivänä painovoimapunnus on to-del-la raskas. Tammikuusta punnus saavuttaa kello 12:sta ja kääntyy kevyemmäksi. Silloin saa lisää tarmoa ja alkaa suunnittelu: Mitä teemme ja parannamme tänä vuonna?

IMG_6014

  • Aivan ensimmäiseksi rakennamme ”Ukolle” suihkun. Eli vanhaan saunaan tulee lämminvesivaraaja. Tähän asti saunalle on tullut vain kylmä vesi ns. kesävetenä.
  • Sen jälkeen rakennamme salin ränsistyneen päätyikkunan tilalle oven auringonlaskuun. Ovesta pääsee myös tänä kesänä rakennettavalle laajalle terassille, jossa voidaan nauttia illoista.
  • Toiveena olisi myös kattaa osa terassista, sillä katteelle asentaisin 3kW:n aurinkopaneelit, joiden avulla voimme heittää lopulliset hyvästit ahneelle Carunalle. Liitymme suurenevaan joukkoon ”off-gridläisiä”, jotka katkaisevat kalliit yhteiskunnalliset napanuorat. Mitäs aloitte ahneiksi?
  • Piha muuttuu taas lisää. Viime kesänä ahkeroimme laajat pensasaita-alueet ja perennapenkit. Tänä kesänä takapihan laaja futisnurmikkomme kavenee mm. grilliympyrän, kivipolkujen ja uusien istutusten myötä.
  • Seuraavaksi kesäksi jäänee sitten pieni sähkösauna (koska on oma sähkökin!) ja paljon muuta kivaa.

Onneksi urakoissa auttaa hankkimani peräkärry. Multaa, hiekkaa, soraa ja kiveä raijataan sillä satoja kiloja ja kymmeniä kuutioita. Kroppa huutaa taas arkivoimailun iloista.

Kaupunkielämä ei enää anna meille mitään. Emme ole enää kuluttajia. Nyt olemme kansalaisia.