549862_372460936194667_1813258612_nNyt kun olemme viitisen vuotta pomppineet osan talvea sekä vuotta Hua Hinissa ja suuren osan täällä Suomessa, alkaa hahmottamaan todellisia eroja – omassa ja muiden käyttäytymisessä.

Aurinko ratkaisee

Klisee tai ei, mutta auringon puute taivaalla näkyy kaikessa – ja päinvastoin. Heti kun se täälläkin pilkahti pariksi päiväksi, ihmisille nousi hymy naamalle ja tekoihin.

Hua Hinista katsoessa suomimediaa ja sosiaalista suomimediaa, näkee vain valitusta. Mitä ihmeellisimmistä ja pienimmistä asioista. Valittajat ja valitukset oikein huusivat sitä, ettei meillä ole muutakaan tekemistä, niin valitetaan sitten.

Nyt ollaan oltu parisen viikkoa täällä Suomessa, ja jo huomaan ajautuvani muiden mukana valittamaan, vaikka oloni muuten on mitä mainioin.

Tosikkotyötä

Toinen minkä täällä näkee nyt selvästi, on työn tekeminen rystyset valkoisina. Tosikkomaista ja väkinäistä puurtamista. Työpäivä on työtä. Sitä ei katkota, eikä saa katkoa rentoutumisella. Kotiin mennään sitten pää edelleen jumissa ja ”rentoudutaan saatana väkisin”.

Ei kuulkaas. Aurinko kun tuosta alkaa viuhua yllä, lähdet kävelylle, kahville ja meditoimaan jokirantaan. Pomo kun kysyy, että mikä-mikä, sano sille:

Kysykää vanhuksilta ja vanhemmilta ihmisiltä. Kireä ja tosikkomainen eläminen on yksi suurimmista asioista, mitä vanhemmat ihmiset katuvat.

Pikku Apuri

EDIT: Avasin oikein Facebook-ryhmän aiheeseen liittyen.

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.