Kaveri vinkkasi tämän jutun, ja pyysi tarttumaan aiheeseen. Elämme aidosti yhdessä maailman parhaista maista, mutta sitten tällaista tapahtuu koko ajan silmiemme edessä. Kun tämän YLE:n jutun luki, ei pulssi ole vieläkään palanut alle sadan.

Kuten kaverini sanoi:

”Meillä kasvatetaan risukkoa muutenkin nykyisin. Minkähän verran kaikkien metsien lannoitus vaikuttaisi vesistöihin? Meidän kannattaisi panostaa laatuun ja jalostamiseen, eikä selluun. Nykyisin puutavara tehdään 20-30 vuotta kasvaneesta pöllistä, ennen yli 100-vuotiaasta.”

Miksei rakenteelliseen korruptioon Suomessa puututa?

LUKE, luonnonvarakeskus. Kun olin nuori, minulle Lucky Luke oli sankari. Nyt kun kuulen LUKE -sanan, poistan Luckyluke -revolveristani varmistimen.

”Esimerkiksi talousmetsien lannoitus pitäisi viisinkertaistaa nykyisestä, arvioi Luonnonvarakeskus. Tehokkaalla metsänhoidolla voitaisiin kasvattaa Suomen metsien hiilivarastoa, vaikka hakkuumäärät nousisivat selvästi nykyisestä. Näin toteaa Metsäteollisuus ry tuoreen selvityksen perusteella.”

Herramunjee! Eikö me opita?

Esim. Baltic Sea Action Group -uudistaa maatalouden rakenteita mahtavaa tahtia. Upeat Saara Kankaanrinta ja Ilkka Herlin käyttävät rikkauttaan meidän kaikkien hyväksi. Kannattaa kurkata mitä he tekevät, sillä siellä juuri pyritään eroon keinotekoisista lannoitteista ja niiden valumisesta meriin.

Miksi LUKE ajaa vankkureillaan Metsäteollisuuden kera ihan toiseen suuntaan? Ei pallomme tuota kestä. Lisäksi: Eikö meidän kannattaisi rakentaa korkeamman jalostusasteen tuotteita upeasta puutavarastamme kuin sellua?

No, mitä minä tiedän, pahainen digitorppari. Ehkä en vaan tiedä tarpeeksi?

Ja kyllä, olen puolueellinen. Toivon muutosta alkuperämetsien juurella. Juuri edesmenneestä Pentti Linkolasta saa olla montaa mieltä, mutta hän aloitti hienon Luonnonperintäsäätiön. Jos et tiedä mitä rahallesi tai perinnöllesi teet, lahjoita se luonnonperintäsäätiölle. Niin mekin tulemme tekemään, jo ihan vastavoimaksi näitä metsäteollisuuden korruptoituneita voimia vastaan.

 

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.