Seuraavat 10 vuotta yrittäjänä

,

SEO PRO -koulutuksessa joudumme käymään tarkasti läpi, millä termeillä sivuillemme on saavuttu ja millä termeillä sinne jatkossa haluaisimme saavuttavan. Teen Apurin sivuille suoraan “lopputyötäni”. Päätin samalla, etten teekään pelkkää avainsanaremonttia, vaan samalla firmamme toimintasuunnitelman seuraavaksi 10 vuodeksi.

Olemme Piuskin kanssa sellaisessa tilanteessa, että meille riittävät pienet palkat. Ts. voimme tehdä laadukkaammin työtämme ja saamme nauttia esim. ulkoilusta ja kuntoilusta enemmän. Se määrittääkin nyt liiketoimintasuunnitelman alkupisteen.

Keskitymme vuosisopimusasiakkaisiin

Olemme nauttineet tehdä pitkäjänteistä työtä vuosisopimusasiakkaillemme, joten käännämme toimintamme lähes kokonaan nyt siihen suuntaan. Haemme arvoillemme sopivia asiakkaita, joiden kanssa voimme toimia vuosia (kuukausilaskutuksella). Emme ota kuin 4-8 asiakkuutta (riippuen kk-summan suuruuksista), jotta voimme tehdä riittävän laadukasta työtä.

Jatkossa voin tarjota koulutukseni takia vuosisopimusasiakkaillemme mm. avainsanatutkimusta, joka määrittää sen, miten mm. kotisivujen rakennetta sekä tekstejä kannattaa muokata ja muuttaa. Ts. sivujen sisältö osuu tällöin paljon tarkemmin yrityksen aitoihin asiakkaisiin ja myynti kasvaa.

Tarjoamme apua aloittaville yrittäjille

Suosituin tuotteemme on vuosia ollut Yrittäjän aloituspaketti, jossa aloittava yrittäjä saa markkinointinsa kannalta kaiken tarpeellisen edukkaaseen hintaan. Kurkkaa esimerkki tästä.

Arvojemme mukaisia asiakkaita

Projektipuolellakin keskitymme arvojemme mukaisiin asiakkaisiin. Kestävä kehityksen tuotteet ja palvelut ovat meille edellytys. Hukumme pallolla jo turhuuksiin, joten niiden markkinointikaan ei ole meitä varten.

Yrittäjämisen haasteet

Aion jatkaa myös blogikirjoituksia liittyen yrittämisen haasteisiin, erityisesti henkisellä puolella. Burnoutit ja masennus ovat meille tuttuja, joten koitetaan auttaa muita välttämään niitä.

Laadukkampaa työtä, enemmän liikuntaa

Vaikka tykkäämmekin työstämme, nyt 52 vuotiaina tärkeämpää on nauttia terveydestä. Jos käy tuuri, meillä on ainakin 20 vuotta hienoa elämää edessä ja meille kauhistus olisi esim. se, ettemme pääsisi liikkumaan ulkona.

Niinpä seuraavat vuodet vaellamme kaikki lempipaikkamme läpi ja muutaman uudenkin (Norja, Irlannin länsirannikko). Teemme toki työmme sielläkin, siinä ohessa.

Kohta on Teneriffan vaellusreissu edessä ja sitten tammi-helmikuussa taas Rukan mökkeily. Vielä on kukkuloita ja vuoria käveltäväksi ja puroja nautittavaksi.

Työssä tärkeää on osua paremmin asiakkaisiin ja heidän asiakkaisiinsa. Laatua enemmän – itselle ja asiakkaille.