SEO eli hakukoneotimointi on oma ammattinsa

, , ,

Olen yli puolivälin ammattilaistason SEO-koulutuksessa. Tänään tein koko päivän oman sivustomme (pikkuapuri.fi) -sivustoauditointia, laaaaaaaajaaaaaaa sellaista.

Tajusin lopullisesti, että tämä toki laajentaa osaamistani hurjasti, mutta kyllä tämä SEO on myös ihan oma ammattinsa. Jos tämän omaksuu ja oppii, niin muuta ei tarvitse tehdä ellei halua. Asiakkaita tuntuu olevan jonossa.

Ohjelmistot joita käytämme ovat laajoja ja syviä tietopankkeja, joiden omaksumiseen pelkästään menee kauan. Yksittäisiä osaamisalueita SEO-puolella on hurja määrä – ja koko ajan tulee lisää.

Laajassa sivustoauditissa pelkästään käydään 75 erilaista mittaria verkkosivuston osalta läpi, dokumentoidaan ja ohjeistetaan parannukset.

SEO_Laaja sivuston terveystarkastus_Pikku Apuri_2022

SEO_Laaja sivuston terveystarkastus_Pikku Apuri_2022

Lopputulema on oikeastaan asiakkaalle paljon laajempi kuin vain sivuston parannus ja terävöittäminen. SEO on ehdottomasti iso osa markkinointitutkimusta ja -strategiaa.

SEO-prosessi kannattaa aina aloittaa joko nopeasta SEO -auditista, eli sivuston terveystarkastuksesta, tai sitten tällaisesta todella laajasta. Se antaa jatkoa varten loistavat kehitystolpat eteenpäin, kun kehität sivustoasi.

Molemmat tuotteet, sekä suppea että laaja sivuston terveystarkastus tulevat Pikku Apurille myyntiin vuoden 2023 alussa!

Että on upea olo. Uusi ammatti tulossa vanhan rinnalle ❤️ Samalla se on suoraan jatkoa siihen, mitä olen tehnyt jo yli 20 vuotta.

Tilastot, kun 1 kk tehty SEO-toimia :)

Tilastot, kun 1 kk tehty SEO-toimia 🙂