Sähköskootteri – kulkuneuvojen iPad

Olen funtsinut sähköskootterin hankintaa.

En ole tarvinnut autoa muutamaan vuoteen muuhun kuin satunnaisiin pidempiin matkoihin. Jalkapatikka tai pyöräily riittävät peruskapunkilaisen toimintasäteelle. Mihin väliin siis tulisi sähköskootteri?

Sen kantama vaihtelee 50-100km:n välillä, riippuen mallista. Sitä joutuu lataamaan pistokkeesta vain 3-6 tuntia, riippuen mallista ja akuista. Myynnissä olevat ovat usein ns. geeliakkuja, mutta uusimmat jo Lithium-Ion -akkumalleja.

Hinnat ovat vielä korkealla, 2000€ ylöspäin aina 3500€ asti (sis. alv.).

Olen haarukoinut pari eri merkkiä, sisiliskon retro-mallit sekä e-max -skootterit. Niistä e-maxin tuleva lithiumakkuinen malli tuntuisi parhaalta.

Käyttö?

Ainoa este on tuo käyttöväli. Huomaan pohtivani samaa kuin aikoinaan Applen iPadin tultua tarjolle: Mihin ja missä sitä käytän?

Mutta kappas, iPad on sujahtanut sujuvasti minulla tietokoneen, puhelimen, tv:n ja kirjan väleihin. Ehkä sähköskootterikin löytää paikkansa, kun laiskottaa lähteä kävellen tai pyörällä, ja tietysti pidempiin matkoihin, kuten mökillä käväisy tmv.

Hintakin kismittää: Yli 3000€ on paljon rahaa, kun tietää saavansa tuon Kiinasta tai 1-2 vuoden päästä täälläkin alle tonnin hintaan. Ja akut ym. tekniikka ovat silloin  luokkaa parempia ja malleja markkinoilla enemmän.

EDIT: Haa, poistivat tän vuoden malleja, joten käyttöön napsahti E-max 90S, 1695€ + alv. http://www.e-max-scooter.com/products/e-max_90s.php

Pikku Apuri

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa