Olen funtsinut sähköskootterin hankintaa.

En ole tarvinnut autoa muutamaan vuoteen muuhun kuin satunnaisiin pidempiin matkoihin. Jalkapatikka tai pyöräily riittävät peruskapunkilaisen toimintasäteelle. Mihin väliin siis tulisi sähköskootteri?

Sen kantama vaihtelee 50-100km:n välillä, riippuen mallista. Sitä joutuu lataamaan pistokkeesta vain 3-6 tuntia, riippuen mallista ja akuista. Myynnissä olevat ovat usein ns. geeliakkuja, mutta uusimmat jo Lithium-Ion -akkumalleja.

Hinnat ovat vielä korkealla, 2000€ ylöspäin aina 3500€ asti (sis. alv.).

Olen haarukoinut pari eri merkkiä, sisiliskon retro-mallit sekä e-max -skootterit. Niistä e-maxin tuleva lithiumakkuinen malli tuntuisi parhaalta.

Käyttö?

Ainoa este on tuo käyttöväli. Huomaan pohtivani samaa kuin aikoinaan Applen iPadin tultua tarjolle: Mihin ja missä sitä käytän?

Mutta kappas, iPad on sujahtanut sujuvasti minulla tietokoneen, puhelimen, tv:n ja kirjan väleihin. Ehkä sähköskootterikin löytää paikkansa, kun laiskottaa lähteä kävellen tai pyörällä, ja tietysti pidempiin matkoihin, kuten mökillä käväisy tmv.

Hintakin kismittää: Yli 3000€ on paljon rahaa, kun tietää saavansa tuon Kiinasta tai 1-2 vuoden päästä täälläkin alle tonnin hintaan. Ja akut ym. tekniikka ovat silloin  luokkaa parempia ja malleja markkinoilla enemmän.

EDIT: Haa, poistivat tän vuoden malleja, joten käyttöön napsahti E-max 90S, 1695€ + alv. http://www.e-max-scooter.com/products/e-max_90s.php

Pikku Apuri

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.