Sahajärven kierros, Teijon luonnonsuojelualue

Ensimmäistä kertaa hypättiin Raviin ja suunnattiin Sahajärven kierrokselle, Teijon luonnonsuojelualueelle. Olemme siellä muut reitit käyneet jo aiemmin.

Heti ensiksi kirvestä: Nenustan parkkialueella eikä missään lähellä muutenkaan mainita alueen pisintä reittiä, Sahajärven kierrosta. Siksi meinasimme heti mennä väärään suuntaan, kohti Nenustaa. Muutenkin oranssit salmiakit ja muut opasteet katoavat vähän väliä. Miksei Suomessa osata reitittää ja/ tai pitää näitä reittejä kunnossa?

Virallisestihan reitistä kerrotaan näin:

Sahajärven kierros, 8,8 km rengasreitti. Vain sulan maan aikana, kulkuaika 4t. Sopii kokeneille retkeilijöille. Reitille osuvat kalliot sekä Sahajärven ylitys kahdelle lossilla tekevät kierroksesta astetta vaativamman. Ennen lähtöä kannattaa tarkistaa lossien tilanne ajankohtaissivulta. Hyvä päiväretki jo vähän kokeneemmalle retkeilijälle. Luonnoltaan monipuolinen ja osin haastava.

Totuus on, että keskitasoa on reitti, ei ihan pienimmille eikä polvivaivaisille. Metsässä mennään ja muita ns. kauniita näköalapaikkoja ei juurikaan ole. Paikoin todellista mutavelliä, kun mennään alamailla. Tulipa tehtyä, mutta en usko meidän menevän pitkään aikaan uudelleen. Kauniimpia riittää. Lossit olivat kiva erikoisuus.

Tässä toisella köysilossilla hommissa

Kuvia