Tässä nyt suoraa livepuhetta yrittäjyydestä, josta toivon mukaan on jotain avaavaa siitä keskusteleville ammattijyrille, poliitikoille ja muillekin.

1 reply
  1. Rauli Salminen, eläkeläinen (normityöpalkansaaja)
    Rauli Salminen, eläkeläinen (normityöpalkansaaja) says:

    Tämä on totista totta, pienyrittäjät, joka toiminta on nähdäkseni syntynyt aikana kun mitään patruunavetoisia suuryrityksiä ei ollut vaan ammattikuntien paras mainos oli laadukas työ ja tuotteet. Sellaiset kun torikauppa, suutarit, timpurit sekä muunlainenkin yrittäjyys mm. oppimiskaari oppipoika kisälli ja mestari voisi siinä olla muitakin teitä ammatteihin, mutta pää-asiassa kuitenkin suurimmillaankin perhepiirissä pysyvät yritykset… Siitä eteenpäin ovat ”päättäjät” pitäneet itsestäänselvänä että yrittäjyys on tuottavaa.. Mutta kaikki mitä paisuu hallitsemattoman ylimaalliseksi niin kooltaan kuin vaatimuksiltaan ilman ylkopuolista ”turvaverkkoa”, aiheuttaa monelle kynnyksen toimia pien-tai mikroyrittäjänä kaikkine pakollisine velvoitteineen ilman vastiketta ja varmuutta tulevaisuudesta. Eli työntekijällä on sentään jonkinasteinen mahdollisuus ja turva pysyä elämänpolulla. Esitys oli hyvä ja totuudenmukainen pyrkien herättämään muitakin kun vain pykäläviidakkoihin seonneita päättäjiä joilla ilmeiseti on myös pelko että he menettävät auktoritaarisen asemansa päättää kaikkien toimista, elämästä tai jopa elämättömyydestä. Tasapuolisuuden vuoksi ns. kansalaispalkka tukisi ja turvaisi ehkä pidempää ennakoivaa suunnittelua omasta elämästään.

    Kiitos jos jaksoitte lukea ”tukikirjoitelmani” Pikku-apurin pikatekstiin jonka tulisi avata silmiä muuallakin kuin vain yrittäjien suossa polkevia.

    Vastaa

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.