Olemme siirtyneet ns. nomadiyritykseksi, eli sellaiseksi, jolla ei ole yhtä kiinteää ”toimistoa” yhdessä maassa, vaan työ kulkee mukana läppärissä ympäri maapalloa tai ”toimistoja”. Vaan sitä säädön määrää, joka aiheutuu vanhoista byrokraattisista rakenteista tässäkin asiassa.

Pankit ovat aidosti edelleen 1990-luvulla. Samoin kirjanpitäjät.

Pienyrittäjän laskutus nimittäin ei kulje edelleenkään ilman kilojen paperiroskaa. Pankin e-laskusysteemit ovat täysi vitsi, varsinkin heidän asiakastietokantansa. Lisäongelmia teettää se, että järjestelmiä on montaa erilaista, ei yhtä yhtenäistä. Ja kaikki huonoja (pankit, nettiposti, yksittäiset laskutusyritykset, jne.).

Ideaalitilanteessa kansalaisella sekä hänen yrityksellään olisi mahdollisuus e-tiliin, jonka kautta voisi kuljettaa terveystietonsa, laskunsa, veroasiansa ja muut lakisääteiset pakot. Eri asiavirroille voisi jakaa ulkopuolisen pääsyn, kuten esim. yrityksen laskutukseen pääsyn kirjanpitäjälle ja verottajalle (?). Kaikki kulkisi sähköisesti – niille ketkä sitä haluavat ja vaativat!

Vaan ei. Nyt olen esim. 2kk:n ulkomaan komennuksen jälkeen repinyt asioita kasaan jo kaksi vuorokautta.

 • Ensiksikin vaaditaan hyvä ystävä tai pari, jotka availevat toimistoon ja kotiin tulleita laskuja ja kuvaavat ne sähköpostiini – yksi kerrallaan.
 • Sen jälkeen maksan kuvalaskut siellä missä itse satun olemaan, ja jaan ne maksettuihin ja maksamattomiin kansioihin.
 • Kotiin tullessa vertaan sitten, mitkä olen jo maksanut ”kuvalaskuina” ja mitä paperisina en ole.
 • Sitten käyn läpi 2kk:n sähköpostit, ja tulostan sieltä sähköposteina toimitetut laskut ja maksukuitit.
 • Lopuksi käyn läpi, mitkä olen paketoinut ”oikeina laskuina” kirjanpitäjälle, ja mitkä ovat jääneet vain ”kuvatuiksi laskuiksi”, jotka sitten lähetän sähköpostilla perään.

Olen testannut muutamaa ”mobiililaskupalvelua”, mutta nekin ovat olleet aivan liian huonoja, monimutkainen käyttöliittymä, alkeellinen metodi. Pankki – yrittäjä – kirjanpitäjä -akselilla olisi aidosti iso markkina haluavalle!

Pikku Apuri

 

4 Vastausta
 1. Jussi
  Jussi says:

  Emme ole tainneet vähään aikaan puhua Heeroksesta? Treffit paikka, kunhan flunssa helpottaa. Ratkaisu tuohon ongelmaan.

  Vastaa
   • Jussi
    Jussi says:

    En ole macuser, joten en pysty testaamaan Safaria. Mutta susiruma on mielipidekysymys. On se kehittynyt sitten sen parin vuoden takaisen, kun sitä viimeksi näytin. Voit kurkata http://www.heeros.com ja olen heille kehitykseen saanut sanan, että Safari (ja Firefox) pitää saada valikoimaan.

    Heille tuo ulkonäkö ei ole ensisijainen, vaan toimivuus ja hyöty. Joo, insinöörejä, ei mainosihmisiä 😉

    Vastaa

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.