Nautin omanlaisesta yrittäjyydestä. Olen mukana kolmessa eri yrityksessä ja muutamassa lisäksi ”vierailevana” tekijänä. Lisäksi käyn luennoimassa, kirjoitan ja tutkin uusia palveluita sekä keinoja. Saan toteuttaa itseäni juuri siten kuin itse haluan.

Olen aina tiennyt, että jos leikkaisin hiukseni, pukeutuisin kuten aikuiset, joustaisin omasta moraalista ja etiikasta sekä siirtyisin puhumaan suoran totuuden sijaan ns. yritysbullshittia, olisin todennäköisesti yrityksen x johtotehtävissä. Eikä tuo ole omakehu, vaan haukku. (Mies) pääsee aika helpolla portaita ylöspäin, edellyttäen tietysti että tietää työnsä.

Ja eikä siinä mitään, jos saa tyydytyksen prinikoista, titteleistä ja viireistä. Moni saa.

Jos en olisi oma itseni, saisin paljon enemmän palkkaa. Nyt kun olen tällainen huithapeluus, palkka ei ole suuri, mutta työn monipuolisuus ja oma ajankäyttömahdollisuus antavat nautinnon.

Elämäntilanne toki vaikuttaa eniten. Perhe ja suuret lainat vaativat monasti palkkatyön ruokkijakseen. Yrittäjän palkka voi heitellä ja ei usein ole säännöllistä.

Jos yrittäjyys silti kiehtoo, onko mahdollista pienentää sitä kivilinnaa, myydä venettä? Pieni laina ei yrittäjyydessä ole este, varsinkaan, jos puoliso on säännöllisessä työsuhteessa.

Thaimaan tavoitteet

Nyt lähden kuukaudeksi kaukomökille Thaimaahan, jossa odottavat taas uudenlaiset työhaasteet. On mahdollisuus saada muutama projekti sieltä Suomeen tehtäväksi, ja sopia jopa yhteistyökuvioita aivan uuden yrityksen kanssa.

Tuo kuuluu itselläni ns. pitkän matkan tavoitteeseen. Jos saan Thaimaan työmahdollisuuksia nyt avattua, seuraavaksi edessä on kielen opiskelu. Petaamme tilannetta, jossa joskus voisi olla mahdollisuus viettää ja työskennellä osa vuodesta siellä. Taas uusi osa elämän monipuolistamista.

Älä pelkää

Ensimmäiset viitisen vuotta yrittäjänä olin jatkuvasti sydän kurkussa: Pärjätäänkö? Loppuvatko rahat? Koska ne loppuvat? Mistä nyt töitä?

Nyt alkaa hellittää, kun on oppinut vaan päästämään irti. Et kontrolloi lopuksi paljoakaan. Tee työsi. Siinä se salaisuus. Jos olet riittävän hyvä, joku ostaa sinulta lisää.

Älä siis pelkää ryhtyä muuttamaan elämääsi, jos se nyt tuntuu beduiinisandalossilta. Yrittäjyyteen olisi hyvä olla asiakkaita valmiina, mutta muuten se kyllä suttaantuu, jos osaat työsi ja tiedät käytöstavat.

Pikku Apuri

 

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.