Oppia Vuoden Mainostorstaista

Lähes aina tulen seminaarista tyhmempänä ulos. Nyt täytyy antaa iso käsi Vuoden Mainostorstai järkkäreille neljästä puhujasta. Tuli uutta tietoa niin, että pitää sulatella. Bravo!

Neljä puhujaa, Perttu Pölönen, Waltteri Lindholm, Minna Koskelo ja Petri Parvinen vetäisivät upeat setit, jossa vain pieni osa Minnalla ja Pertulla oli samaa asiaa.

He puhuivat tulevaisuudesta, eli mitä ja millaisia töitä on odotettavissa kun 50% työnimikkeistä katoaa seuraavan 5-10 vuoden aikana. Juuri sen takia perustulo on ainoa vaihtoehto sosiaaliturvaksi, toim. huom. Minna nosti esiin lukuisia irtotrendejä, joita on luvassa tulevaisuudessa. Waltteri oli suora ja hauska. Petri kertoi tilastojen avulla, ettei pienillä markkinointibudjeteilla tehdä mitään. Kunnon pläjäyksellä otetaan hommat haltuun, kuten esimerkkinsä Kotipizza ja Espresso House tekivät.

Pääasiat

  • Et ole työssä yhtä kuin tittelisi. Pitää miettiä omaa tekemistä laajemmin, tyyliin opettajat ja valmentajat ovat kirkastajia. Jäin funtsimaan omaa roolia, joka on oikeastaan kirkastaja myös, mutta ennen kaikkea suodattaja. Päähäni kaadetaan infoa joka suunnasta ja tehtäväni on suodattaa siitä olennaiset eteenpäin.
  • Koneet syövät ne ammatit, jotka ne voivat syödä: mekaaniset ja laskentaan perustuvat. Meille ihmisille tärkeimpiä ominaisuuksia työelämässä(kin) ovat empatia, tunteet, huumori ja muut sosiaaliset kyvyt.
  • Seuraava iso aika on ihmisten vallankumous ja sen ajan suosittu työ voi olla esim. konseptiexpertti (eli vähän kuin oma ammattini?).
  • Et koskaan saavuta suurta parantamalla vanhaa, vaan pitää tehdä niin paljon parempi ratkaisu, että se vaan jättää vanhan kuolemaan. “Kun saat loistavan idean, olet jo myöhässä” kuulemma sanotaan Piilaaksossa, joka on kyllä melkomoinen oxymoronlause…
  • Tykkäsin kovasti tuosta Varustelekan “kaupallinen epäkaupallisuus” -ideasta. Koen yhteenkuuluvuutta siinä.
  • Tunneaivoasiat nousevat, kun kylmät koneet muuten valtaavat maailman.
  • Ja lopuksi klassikko: Kaikki mainonta on aliresursoitua, ainakin Suomessa. Täällä pyritään senteillä tekemään tonneja. Ei onnistu, kertovat tilastotkin. Tonneilla tehdään useampia tonneja.

Slidenäppäyksiä (zoomi ei kovin hyvälaatuinen, sori.)