Open Source Joulu: Hyvä ajatus voittaa Ristin ja riidat

”Mää vedän itteni hirtehen. Kiikkumaan, näetsen…Mutta eikö joku saatanan kulli tuu mut sieltäkin pois hakemahan, enne ku henki lähtee!”, sanoi Vierikon Vesan hahmo aikanaan suomiviihteen klassikossa, Tabussa.

Ihminen tekee elämästään näköisensä. Pyrkii olemaan onnellinen. Kuitenkin samassa aikapoimussa hänen kaltaisensa tappelevat jumalistaan, irtisanovat syyttä toisiaan, pettävät läheisiään ja tuhoavat ympäristöään.

Kuka meidät tähän puhui? Kenen mielestä tämä on hyvä idea?

En niinkään piittaa Joulusta, koska en ole Ristinuskovaisia, mutta minulla on tuolle suurimmalle länsimaiselle kulutusjuhlalle uusi kehitysidea.

Miten olisi, jos jouluina tästä eteenpäin jokainen koittaisi miettiä jonkun hyvän ajatuksen – ystävänsä, työpaikkansa, kaupunkinsa, maansa tai maapallonsa hyväksi?

Se idea, ajatus, keksintö pitäisi keksiä sillä samalla kiireellä ja tarmolla mitä ne paniikkijuoksut aattoaamun Stokkalla, hirveässä stressiburnoutissa. Ikään kuin aika loppuisi kesken. Kiikkumisavaiheessa.

Tuo idea, ajatus, keksintö kirjoitetaan viimeistään aattona talteen ja ei polteta, kuten pahoille ajatuksille tehdään terapiassa, vaan näytetään, jollei kaikille, niin ainakin tutuille.

Nuo Uuden Joulun ajatukset korvaisivat sen järkyttävän turhan kaman ja kaaoksen, ainakin aikuisten ihmisten maailmassa. Ennen pitkää jotkut niistä tulisivat väkisinkin toteen, oikeiksi parannuksiksi, todellisiksi keinoiksi.

Open Source Joulu.

Aloitan jo nyt: Lupaan sanoa kaikille tärkeille ihmisilleni nyt Jouluna, että minä oikeasti pidän sinusta. Olet siksi ystäväni.

Hyvää uudenlaista Joulua,

Pikku Apuri